Reklama
Nastavovaná sekaná s kroupami
Fotogalerie:

Nastavovaná sekaná s kroupami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Občas ji odlehčím ještě nastrouhanou mrkví nebo nasekaným pórkem.

Tereza Lacková, Svitavy

Ingredience

  • 120 g krupek
  • 600 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • trocha soli a pepře
  • 120 ml cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 malá sklenička vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce hořčice
  • 100 g slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kroupy několikrát propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a kroupy necháme vychladnout.     

  2. krok2

    Do větší mísy vložíme maso, osolíme a opepříme. Přidáme uvařené kroupy, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a majoránku. Zahustíme strouhankou. Vše důkladně promícháme.

  3. krok3

    Směs vytvarujeme do válečku a vložíme do pekáče. Sekanou potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozehřáté na 190 °C. Pečeme 40 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších 30 minut. Občas polijeme výpekem. 

  4. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší, kyselou okurkou nebo rajčatovým salátem.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky s bylinkami

Kuřecí paličky s bylinkami

Jídlo s čerstvými bylinkami je vždy jedno z nejlepších. Veronika a Martin ...
Škola vaření /23.06.16
Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

S tímto moučníkem mi pomáhá dcerka.
Jana Dumková, Hrádek nad Nisou
Škola vaření /18.02.12
Sýrová na penne

Sýrová na penne

Tato sýrová omáčka musí být hustá.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /04.10.16
Lehký jablečný koláč

Lehký jablečný koláč

Je jednodušší než klasický štrúdl.

Jana Musílková, Havlíčkův Brod

Škola vaření /01.11.16
Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici.

Hana Veselá, Žirovnice

Škola vaření /25.07.16
Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Moje oblíbená večeře, těstoviny doporučuji.

Václav Kalista, 13 let, Havlíčkův Brod

Škola vaření /25.08.15
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama