Reklama
Nakyselo se žampiony a kapary
Fotogalerie:

Nakyselo se žampiony a kapary

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to oblíbené jídlo mých dětí.

Jiřina Šustrová, Uherský Brod

Ingredience

  • 400 g žampiony
  • 2 lžíce olej
  • 1 větší cibule
  • 1/2 lžičky drcený kmín
  • trocha soli
  • 1 lžíce hladká mouka
  • asi 150 ml voda
  • 1 kostka houbový bujon
  • několik kaparů
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 1 lžička sušená petrželka
  • 1 balení těstoviny

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, drcený kmín a sůl. Vše zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Vložíme kostku houbového bujonu, pár kaparů a vše necháme za občasného míchání dusit přibližně 15 minut.

  2. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, posypeme petrželkou a necháme přejít varem.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové lodičky

Kedlubnové lodičky

Na oslavě narozenin měly velký úspěch. Jiří Kadlec, 10 let, Praha
Škola vaření /05.05.16
Rizoto s masem a zelím

Rizoto s masem a zelím

Pomáhám si formičkou, aby pěkně vypadalo.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /01.02.17
Jahůdkové těstoviny

Jahůdkové těstoviny

Jednoduché, rychlé, a přesto výborné.
Hana Doležalová, Třebíč
Škola vaření /26.08.11
Nepečený dort

Nepečený dort

Ráda mlsám a spoustu dobrot si umím připravit úplně sama.
Michaela Machačová, ...
Škola vaření /27.10.08
Fazolky na slanině

Fazolky na slanině

Vařím je nyní často jako rychlý oběd.
Jana Motlová, Kralupy n. Vltavou
Škola vaření /25.06.13
Bábovka z cukety

Bábovka z cukety

Je lahodná i s čokoládovou polevou.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /04.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu