Reklama
Nadýchaný květákový nákyp
Fotogalerie:

Nadýchaný květákový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do směsi na nákyp můžeš přidat i další oblíbenou zeleninu, třeba hrášek.

Iva Císařová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 květák
  • podle potřeby sůl
  • podle potřeby olej
  • 1 cibule
  • 400 g mleté maso
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • podle chuti muškátový oříšek
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 jarní cibulky
  • podle chuti zelené petrželky
  • 3 vejce
  • na vymazání formy tuk

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák přibližně sedm minut povaříme v osolené vodě. Necháme jej vychladnout a pak rozebereme na růžičky. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a za průběžného míchání opečeme. 

  2. krok2

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Přidáme také prolisovaný česnek a společně dusíme asi 10 minut. Necháme trochu vychladnout a smícháme s květákem. Okořeníme solí a muškátovým oříškem. 

  3. krok3

    Pak přidáme sýr nakrájený na kostičky, nakrájenou jarní cibulku, petrželku a oddělené žloutky z vajec. Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do masové směsi. Vše přendáme do vymazané formy a zapékáme při teplotě 190 °C asi 45 minut.

  4. Podáváme samostatně jako lehké jídlo nebo společně s vařenými brambory.


Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkový závin

Jablkový závin

Pečeme ho doma odedávna. Miloslava Čiháková, Bušanovice
Škola vaření /02.06.13
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
Maminčin chlebíček

Maminčin chlebíček

Když je čas, upeču ho k nedělní snídani.

Jana Dlasková, Hodonín

Škola vaření /19.07.17
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Zapečený květák s rajčaty

Zapečený květák s rajčaty

Lehký jako pírko

Podle receptu Ivety Pavlicové z Břeclavi

Škola vaření /25.07.18
Vlašimský řízek

Vlašimský řízek

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel ...

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu