Do směsi na nákyp můžeš přidat i další oblíbenou zeleninu, třeba hrášek.
Iva Císařová, Hradec Králové
Ingredience
- 1 květák
- podle potřeby sůl
- podle potřeby olej
- 1 cibule
- 400 g mleté maso
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- podle chuti muškátový oříšek
- 100 g tvrdého sýra
- 2 jarní cibulky
- podle chuti zelené petrželky
- 3 vejce
- na vymazání formy tuk
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák přibližně sedm minut povaříme v osolené vodě. Necháme jej vychladnout a pak rozebereme na růžičky. V kastrolu na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a za průběžného míchání opečeme.
-
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Přidáme také prolisovaný česnek a společně dusíme asi 10 minut. Necháme trochu vychladnout a smícháme s květákem. Okořeníme solí a muškátovým oříškem.
-
Pak přidáme sýr nakrájený na kostičky, nakrájenou jarní cibulku, petrželku a oddělené žloutky z vajec. Z bílků vyšleháme sníh, který zlehka vmícháme do masové směsi. Vše přendáme do vymazané formy a zapékáme při teplotě 190 °C asi 45 minut.
-
Podáváme samostatně jako lehké jídlo nebo společně s vařenými brambory.