Reklama
Nadýchaná roláda s mandlemi
Fotogalerie:

Nadýchaná roláda s mandlemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit i jiný krém, třeba kakaový nebo kávový.

Lenka Prachařová, Příbram

Ingredience

  • 4 vejce
  • 160 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • na plech tuk a mouka
  • Na krém:
  • 200 g jahod
  • 60 g cukru moučky
  • 250 g krémového sýra (Philadelphia nebo Buko)
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 20 g mandlových plátků

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. 

  2. krok2

    2. Na plech si připravíme pečicí papír, který pomažeme máslem a lehce posypeme moukou. Těsto vylijeme na pečicí papír a rozetřeme na asi centimetrovou vrstvu. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 5–7 minut, dokud lehce nezezlátne. 

  3. krok3

    3. Upečené těsto necháme trochu vychladnout a ještě teplé zarolujeme i s pečicím papírem do rolády. Necháme úplně vychladnout a mezitím si připravíme krém.

  4. 4. V misce rozmačkáme jahody se lžící cukru a necháme pustit šťávu. Sýr utřeme se zbytkem cukru, smetanu vyšleháme dotuha. Z jahod odlijeme šťávu, do krému použijeme jen dřeň. Tu smícháme se sýrem a šlehačkou.

  5. 5. Roládu rozbalíme, potřeme 2/3 krému a znovu zarolujeme, už bez papíru. Celý povrch rolády potřeme zbytkem krému a posypeme mandlovými plátky. Necháme asi 1 hodinu vychladit.


Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová
Škola vaření /25.02.20
S rajčatovou omáčkou

S rajčatovou omáčkou

Z domácího těsta jsou prostě nejlepší. 

Monika Tintěrová, Praha

Škola vaření /15.07.16
Sendvičová rybka

Sendvičová rybka

Syn rád chodí s dědou na ryby, jedna mu doplavala až na talíř.

Jana Horáková, Kolín

...
Škola vaření /16.02.17
Smetanová omáčka s čedarem

Smetanová omáčka s čedarem

Nenáročná příprava, skvělý výsledek.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /04.10.16
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Marináda je opravdu skvělá, hodí se i na jiné maso.

Eva Stojaspalová, ...

Škola vaření /09.06.16
Myšky šibalky

Myšky šibalky

Pozor na kočky, taky by si tyto krásné myšky daly.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /19.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu