Zvykla jsem si místo bábovky péct muffiny, proč by se podobně nedala inovovat i velikonoční nádivka?
Tereza Mochánová, Praha
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- 100 ml vlažného mléka
- 150 g rozpuštěného másla
- 5 vajec
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 150 g šunky
- 150 g tvrdého sýra
- 1 lžíce nasekaných bylinek
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V mouce vytvoříme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přilijeme vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Vmícháme rozpuštěné máslo, vejce, hořčici, na drobné kostičky nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr, bylinky, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
-
Těstem naplníme papírové košíčky na muffiny, vždy jen do 2/3, protože těsto nakyne. V troubě předehřáté na 180 °C je pečeme asi 30–40 minut.
Tip redakce
Jako u klasické nádivky platí, že nejlepšími bylinkami na dochucení jsou mladé kopřivy.