Reklama
Nadívaná telecí kýta
Fotogalerie:

Nadívaná telecí kýta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jemné telecí masíčko patří k mým nejoblíbenějším. Pokud tento pokrm připravuji na obzvlášť slavnostní příležitost, přidávám do nádivky také trochu sekaných loupaných mandlí. Hana

Strouhalová, Brno

Ingredience

  • 1 kg telecí kýty nebo plece
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 5 rohlíků
  • 150 ml mléka
  • 1 vejce
  • trocha pažitky
  • trocha petrželky
  • 1 balení rukoly
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

300 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Telecí maso omyjeme a odblaníme. Podélně ho nařízneme, aby vznikl větší plát, a naklepeme. Maso z obou stran osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme nádivku.

  2. krok2

    Rohlíky, nejlépe den staré, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zalijeme mlékem, přidáme rozšlehané vejce a promícháme.

  3. krok3

    Bylinky pokrájíme a přidáme ke směsi. Ochutíme solí a mletým muškátovým oříškem. Nádivku klademe na masový plát a pak zavineme do rolády, konce zasuneme dovnitř. Roládu pevně zavážeme provázkem. 

  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu také nakrájíme. Roládu vložíme do pekáčku, přidáme cibuli se slaninou a podlijeme trochou vody. Přikryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu na 170 °C, pak alobal sundáme a pečeme ještě 30 minut. Průběžně kontrolujeme a dle potřeby podléváme vodou.

  5. Roládu podáváme nakrájenou na kolečka, s vypečenou cibulovou směsí a bramborem nebo bramborovou kaší.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehká koprová omáčka s vajíčkem či masem  a bramborem

Lehká koprová omáčka s vajíčkem či masem a bramborem

Že nejde udělat česká klasika chutně a zdravě? Můj recept Vás přesvědčí o opaku. ...
Škola vaření /18.06.12
Buchta à la Klárka

Buchta à la Klárka

Tuhle buchtu vymyslela Klárka, které je 8 let.
Iveta Bužková, Frýdek-Místek
Škola vaření /25.06.10
Kuře po argentinsku

Kuře po argentinsku

Recept na kuře, které jsem jako malá milovala. Dnes ho milují i moje děti a doma je to ...
Škola vaření /13.02.17
Domácí paštika  v listovém košíčku

Domácí paštika v listovém košíčku

Listové těsto je křehké a krásně nadýchané.

Petr Procházka, Strakonice

Škola vaření /30.12.16
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Vanilkové vafle

Vanilkové vafle

Maminka dostala jako vánoční dárek vaflovač. Velkou radost udělal i nám, protože ...
Škola vaření /01.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu