Reklama
Myšky z vajíčka na toastu
Fotogalerie:

Myšky z vajíčka na toastu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Ingredience

  • 2 vejce
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 lžíce másla
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra
  • 8 hřebíčků
  • NA OZDOBU:
  • ředkvičky
  • hrášek
  • pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve dáme uvařit vejce natvrdo. Vaříme 10 minut, necháme vychladnout a oloupeme.

  2. krok2

    Toastový chléb lehce opečeme v toastovači (není to podmínkou) a slabě potřeme máslem. Položíme na něj čtvercový plátek šunky.

  3. Plátky sýra nakrájíme na trojúhelníky a malým vykrajovátkem vykrojíme dírky nebo kytičky či jiné obrazce. Položíme na půlku toastu.

  4. Vařené vejce rozřízneme na půl a položíme na toast.

  5. Jako očička zapíchneme do vajec hřebíčky, ouška vytvoříme ze slabých plátků ředkviček a na fousky použijeme čerstvou pažitku.

  6. Z hrášku uděláme čumáček, který připevníme párátkem.

Pošli recept! - Speciál - Rychlovky pro děti (17.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák s omáčkou

Květák s omáčkou

Zbožňuji kombinaci špenátu a sýra. Hodí se i k těstovinám. Ladislav ...
Škola vaření /16.11.09
Šišky na špejlích

Šišky na špejlích

Podávají se s různými omáčkami a pečivem.

Linda Macháčková, ...

Škola vaření /15.11.16
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Něco malého na svačinku

Něco malého na svačinku

Naše Ivetka mi často pomáhá a v kuchyni se dobře vyzná. Tuto dobrou svačinku ...
Škola vaření /07.06.10
Ovocná extáze

Ovocná extáze

Podle receptu

Markéty Prchalové z Prahy

Škola vaření /27.06.18
Lázeňský knedlík s bylinkami

Lázeňský knedlík s bylinkami

Ideální k pečenému masu nebo do českých omáček.

Kateřina Nová, Havířov

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama