Reklama
Mrkvovo-petrželová pomazánka
Fotogalerie:

Mrkvovo-petrželová pomazánka

Petr Zupko

Havířov
Rád pomáhám mamince v kuchyni. Pomazánku děláme často.
Petr Zupko, Havířov

Ingredience

  • 4 mrkev
  • 2 petržel
  • 1 malá plechovka hrášek sterilizovaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • pár lžic tatarka
  • 1 veka
  • na ozdobu šunka
  • na ozdobu vejce vařená

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev i petržel důkladně očistíme a v mírně osolené vodě vaříme zeleninu tak dlouho, aby byla poloměkká. Pak vodu slijeme a zeleninu necháme vychladnout.
  2. Vychladlou zeleninu nastrouháme. Přidáme sterilovaný hrášek‚ osolíme‚ opepříme a přimícháme pár lžic tatarské omáčky – podle množství zeleniny.
  3. Mažeme na veku a ozdobíme šunkou a vejcem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Slané muffiny

Slané muffiny

Děti je mají rády na svačinu. Svetlana Kravchenko, Ostrava
Škola vaření /05.02.13
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Tekuté tvarůžky

Tekuté tvarůžky

Je to pikantní polévka pro silné jedince.
Kateřina Gajová, Brno
Škola vaření /10.07.12
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Perník na svačinu

Perník na svačinu

Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze ...
Škola vaření /31.05.12
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se jako pohoštění nebo snadná večeře.

Andrea Jílková, Polička

Škola vaření /20.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu