Reklama
Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky
Fotogalerie:

Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
S přípravou mi pomáhala mamka. Mladší bráška byl nadšený z veselé polévky.
Mirek Adámek, Praha

Ingredience

  • 500 ml mléko
  • 50 g máslo
  • 5 lžic mouka hladká
  • 500 g mrkev
  • 5 lžic krupice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nejdříve si z mléka, krupice a soli uvaříme hustou kaši, kterou nalijeme do máslem vymazané nižší formy. Po vychladnutí vykrojíme z kaše vykrajovátky na cukroví čtyřlístky a odložíme je opatrně stranou. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Z másla a mouky připravíme jíšku, mrkev na ní krátce podusíme, zalijeme vodou a povaříme asi 15 minut. Poté rozmixujeme. Do hotové polévky opatrně vkládáme krupicové čtyřlístky a těsně před podáváním dozdobíme dýňovými semínky.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Papriky plněné cuketou

Papriky plněné cuketou

Pro případ, že se urodí cuket až příliš. Blanka Hrabětová, Roudnice nad Labem ...
Škola vaření /09.11.09
Perník na svačinu

Perník na svačinu

Sladká dobrota mi dodá energii jak ve škole, tak odpoledne, když přijdu unavený ze ...
Škola vaření /31.05.12
Jogurtové řízečky

Jogurtové řízečky

Kdo je ochutnal, už nechce jiné.

Alena Polívková, Skalná

Škola vaření /15.09.13
Holandské řízky

Holandské řízky

Když rodiče nezlobí, uvaříme večeři.
Jakub a Kateřina
Kadlecovi (12 a 9 let),
...
Škola vaření /02.03.10
Listový koláč s olivami

Listový koláč s olivami

Vrchní vrstva těsta by měla být křupavá.

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /21.01.17
Rizoto s masem a zelím

Rizoto s masem a zelím

Pomáhám si formičkou, aby pěkně vypadalo.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Škola vaření /01.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu