Reklama
Mřížkovaná buchta s tvarohem
Fotogalerie:
 

Mřížkovaná buchta s tvarohem

Petr Křížek

Praha
Moje maminka ráda peče. A já jí moc rád pomáhám. Doufám, že brzy to už svedu celé sám.
Petr Křížek, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko
  • 2 lžíce kakao
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • trocha mléko
  • 2 tvaroh
  • dle chuti cukr krupice
  • dle chuti citrónová kůra
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kakao smícháme.
  2. krok2 Přidáme olej, mléko, vejce a pečlivě zamícháme.
  3. krok3 Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  4. krok4 Z ingrediencí připravíme tvarohovou směs, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Potom jím tvoříme na těsto jednoduché mřížky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25–30 minut.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Námořnické maso

Námořnické maso

Po této lahůdce se u nás vždy zapráší. Alena Jirková, Veselí nad Lužnicí
Škola vaření /19.09.16
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Syrečky v pivním těstíčku

Syrečky v pivním těstíčku

Dělám je jen ve dnech, kdy maminka není doma, a důkladně větrám.
Tomáš ...
Škola vaření /10.07.12
Zapečené tortilly s tuňákem

Zapečené tortilly s tuňákem

Tortilly nemusí být plněné jen fazolemi a ostrým kořením!

Karel Jahoda, Kladno

Škola vaření /24.05.17
Zapečené brambory se špenátem

Zapečené brambory se špenátem

Ráda hledám něco nového a tentokrát nám moc chutnalo. 

Kristýna Nováková, ...

Škola vaření /23.09.16
Bylinkové kuře

Bylinkové kuře

Dlouho jsme mamince v kuchyni jen pomáhaly. Okoukaly jsme ale spoustu věcí a nakonec jsme se...
Škola vaření /06.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu