Reklama
Mřížkovaná buchta s tvarohem
Fotogalerie:
 

Mřížkovaná buchta s tvarohem

Petr Křížek

Praha
Moje maminka ráda peče. A já jí moc rád pomáhám. Doufám, že brzy to už svedu celé sám.
Petr Křížek, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko
  • 2 lžíce kakao
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • trocha mléko
  • 2 tvaroh
  • dle chuti cukr krupice
  • dle chuti citrónová kůra
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kakao smícháme.
  2. krok2 Přidáme olej, mléko, vejce a pečlivě zamícháme.
  3. krok3 Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  4. krok4 Z ingrediencí připravíme tvarohovou směs, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Potom jím tvoříme na těsto jednoduché mřížky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25–30 minut.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno.  Věra ...
Škola vaření /10.03.17
Paštiková pomazánka se sýrem

Paštiková pomazánka se sýrem

Dělám ji k snídani, hodí se k čaji. 
Veronika Poláčková, Mýto
Škola vaření /12.12.11
Závin se žampiony a točeňákem

Závin se žampiony a točeňákem

Je vynikající se zeleninovým salátem.
Pavlína Vintrová, Hradec Králové
Škola vaření /17.02.10
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Kuřecí paličky nadivoko

Kuřecí paličky nadivoko

Červená čočka je lépe stravitelná.

Nikola Šmídová, Poděbrady

Škola vaření /12.09.16
Plněná kuřecí prsíčka

Plněná kuřecí prsíčka

Jednoduchá elegance

Připraveno podle receptu Karly Janovské z Čelákovic

Škola vaření /24.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu