Reklama
Reklama
Mřížkovaná buchta s tvarohem
Fotogalerie:
 

Mřížkovaná buchta s tvarohem

Petr Křížek

Praha
Moje maminka ráda peče. A já jí moc rád pomáhám. Doufám, že brzy to už svedu celé sám.
Petr Křížek, Praha

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 hrnky mouka polohrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko
  • 2 lžíce kakao
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr vanilkový
  • Náplň:
  • 2 vejce
  • trocha mléko
  • 2 tvaroh
  • dle chuti cukr krupice
  • dle chuti citrónová kůra
  • 1 cukr vanilkový

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a kakao smícháme.
  2. krok2 Přidáme olej, mléko, vejce a pečlivě zamícháme.
  3. krok3 Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  4. krok4 Z ingrediencí připravíme tvarohovou směs, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Potom jím tvoříme na těsto jednoduché mřížky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25–30 minut.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Domácí mandlové nudle s tvarohem

Něco pro milovníky sladkých jídel. Mandle v těstovinách příjemně křupou a tvaroh na ...
Škola vaření /18.09.14
Slepičí vývar se smaženým hráškem

Slepičí vývar se smaženým hráškem

Je to klasika, bez které si neumíme představit žádnou rodinnou oslavu. Slepičí vývar ti...
Škola vaření /10.07.12
Tvarohová  bábovka

Tvarohová bábovka

Můžeš přidat nastrouhanou kůru z limetky.

Dominika Opleštilová, Rovensko

Škola vaření /15.10.16
Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru.
Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
Krůtí stehno na houbách

Krůtí stehno na houbách

Stejně lze upravit králíka

Podle receptu Tamary Kostelíčkové z Brna

Škola vaření /08.08.18
Cuketa s mletým masem a lilkem

Cuketa s mletým masem a lilkem

Zapékaná jídla jsou u nás velice oblíbená. Balkánský sýr u této varianty ...

Škola vaření /06.09.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama