Reklama
Moje první vánočka
Fotogalerie:

Moje první vánočka

Miroslava Říhová

Ločenice

Všichni ji chválili, moc se povedla.

Miroslava Říhová, Ločenice

Ingredience

  • 1 instantní droždí
  • 1 kg hladká mouka
  • 1 rozpuštěná hera
  • 250 g cukr
  • 500 ml teplé mléko
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička nastrouhaná citronová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Instantní droždí nasypeme do misky. Přidáme trochu teplé vody, lžičku mouky, lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout kvásek. Všechny další suroviny dáme do domácí pekárny a přilijeme kvásek. Zapneme program na zadělávání těsta.

  2. Těsto na vále rozdělíme na 5 dílů a upleteme vánočku. Necháme ještě chvíli kynout a pak pečeme při 170 °C asi 1 hodinu.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...
Škola vaření /26.04.17
Krůtí guláš s plackami

Krůtí guláš s plackami

Placky jsou skvělé samy o sobě a jako příloha nabízejí další spoustu ...

Škola vaření /21.07.16
Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Jednoduchý koláč zvládne i malé dítě.
D. a Š. Záškolní, Šenov
Škola vaření /07.06.13
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Podle receptu Pavla Veselého z Třince

Škola vaření /18.02.20
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Obalované sýrové kuličky

Obalované sýrové kuličky

Jako mlsání ke skleničce vína jsou dokonalé.
Martina Zelenková, Příbram
Škola vaření /28.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu