Renata Hrnčiříková, Slavičín
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- trocha soli, pepře a majoránky
- 500 g cibule
- trocha oleje
- 500 g brambor
- podle chuti česnek
- 2–3 rajčata
- 1 smetana na vaření (12%)
- 150–200 g eidamu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso orestujeme na pánvi. Osolíme je, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.
-
Předvaříme si brambory, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
-
Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme do ní cibuli, polovinu brambor, rajčata, mleté maso a zbylé brambory.
-
Osolíme, opepříme a pečeme 20 minut při 180 °C. Zalijeme šlehačkou a posypeme sýrem a dáme na 5 minut dopéct.