Reklama
Mléčná rýže s broskvemi
Fotogalerie:

Mléčná rýže s broskvemi

Vendula Provazníková
Vendula Provazníková
Dolní Kounice

Jednoduchá, rychlá a děti ji milují!

Vendula Provazníková, Dolní Kounice

Ingredience

  • 150 g rýže
  • 600 ml mléko
  • 2 sáčky vanilkový cukr
  • špetka sůl
  • dle chuti kompotované broskve
  • dle chuti moučkový cukr a kakao na posypaní

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži zalijeme mlékem a necháme 30-60 minut stát, aby do sebe nasála tekutinu. Osolíme a přivedeme k varu. Za častého míchání - je nutné, rýže se často lepí ke dnu hrnce -uvaříme doměkka.
  2. Poté dochutíme vanilkovým cukrem a přimícháme nadrobno pokrájené broskve. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a kakaem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Italské filé

Italské filé

Ozdobíme čerstvými bylinkami. Alena Koukalová, Sezimovo Ústí
Škola vaření /17.04.17
Guláš z kysaného zelí

Guláš z kysaného zelí

Chlapská pochoutka.

Miloslava Marková, Nové Město na Moravě

Škola vaření /07.10.16
Telecí líčka s mrkví a celerem

Telecí líčka s mrkví a celerem

Špatně se shánějí, musíš k řezníkovi.

Linda Dvořáčková, Jaroměř

Škola vaření /08.03.17
Potěšení v piškotové peřince

Potěšení v piškotové peřince

Recept na jednoduché a zábavné pečení nejen pro maminku s malým dítětem.

Eva ...

Škola vaření /23.07.17
Segedínský guláš z kližky

Segedínský guláš z kližky

I když jsem už babičkou, sama vařím guláš tak, jak mě ho naučila moje maminka. ...
Škola vaření /27.05.10
Šátečky s dýní

Šátečky s dýní

Dýně hokkaidó, na rozdíl od ostatních dýní, se nemusí loupat, slupka krásně při ...

Škola vaření /19.10.16
 

Nejnovější

Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu Evy Stehlíkové z Brna
Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama