Reklama
Minutkový guláš
Fotogalerie:

Minutkový guláš

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Ingredience

  • 500g vepřové kýty
  • podle chuti sůl
  • 4 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 feferonky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • Hranolky:
  • 6 brambor
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli a pepře
  • špetka mleté papriky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Cibuli, papriku a feferonky nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme maso. Přidáme cibuli a mleté papriky a dále restujeme. Pak přimícháme nakrájenou papriku, feferonky, česnek a protlak a restujeme dalších 5 minut. 

  2. krok2

    Směs zalijeme 100 ml vody, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme ještě 5 minut. 

  3. krok3

    Domácí hranolky: brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Do mísy nalijeme olej, přidáme nasekaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř a hranolky - ve směsi obalíme. Hranolky rozprostřeme po zapékací misce či plechu s pečicím papírem a pečeme při 200 °C 25–35 minut dozlatova.

Tip redakce

Pokud chceme zvolit jinou přílohu, můžeme připravit špecle: 400 g hladké mouky smícháme se 4 vejci, 120 ml mléka a trochou soli. Vypracujeme hladké těsto, které prolisujeme přes cedník do vroucí osolené vody. Když špecle vyplavou, jsou hotové. 

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rafaelo řezy

Rafaelo řezy

Patří k mým nejoblíbenějším. Simona Otevřelová, Linhartice
Škola vaření /28.06.10
Hermelínové brambory s mletým masem

Hermelínové brambory s mletým masem

Hermelín je sýr s velice výraznou chutí, který dodá jídlu tu správnou chuť.

...

Škola vaření /09.08.15
Koláčky s kytičkami

Koláčky s kytičkami

Bez tohoto cukroví by nebyly pořádné Vánoce!
Bohumil a Šimon Možíšovi, Velká ...
Škola vaření /12.12.12
Čokoládová roláda s jahodami

Čokoládová roláda s jahodami

Pro zpříjemnění všedních dnů i zvláštních příležitostí.

Silvie ...

Škola vaření /04.06.17
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Obalované plněné švestky

Obalované plněné švestky

Moc dobré cukrovíčko, které zvládneš během chviličky!
Izabela Kovaříková, ...
Škola vaření /25.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu