Reklama
Mikulášské perníčky
Fotogalerie:

Mikulášské perníčky

Šimon a Nella Otrubovi

Chýnice
Na Mikuláše se těšíme se sestrou Nellinkou nejen kvůli nadílce do punčochy, ale také proto, že už brzy se pustíme do pečení a zdobení našich oblíbených perníčků.
Šimon a Nella Otrubovi, Chýnice

Ingredience

  • 200 g med
  • 2 lžíce kakao
  • 3 vejce
  • 750 g mouka hladká
  • 300 g cukr moučkový
  • 125 g máslo
  • koření perníkové
  • 1 bílek
  • citronová šťáva
  • 150 g cukr moučkový na polevu
  • 1 lžička jedlá soda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr, vejce a máslo utřeme, pak přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme pár dní v lednici uležet.
  2. krok2 Potom těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný zhruba 3 mm.
  3. krok3
    Pomocí různých formiček vykrajujeme rozličné tvary.
    Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C dozlatova.
  4. krok4 Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
    Zdobíme cukrovou polevou z uvedených surovin.

    TIP: Perníčky máme moc rádi nejen. Jejich zdobení je pro nás to nejtěžší. Už víme, jakje důležité udělat správně hustou polevu. Maminka nám poradila, že dobrá metoda zdobení je dát polevu do malého mikrotenového sáčku, ustřihnout mu růžek a mírným tlakem vykreslovat různé ornamenty.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Katův guláš

Katův guláš

Nudličky hovězího masa doplňují papriky, okurky a rajčata.
Škola vaření /13.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Když se houby povaří, budou snáze stravitelné.

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /15.09.16
Lahodná šarlota

Lahodná šarlota

Místo borůvek můžeme použít také jiné ovoce.

Petra Fingerhutová, Kyšice

Škola vaření /23.02.17
Krůtí karbanátky s bylinkami

Krůtí karbanátky s bylinkami

Budou ještě lehčí, když část masa nahradíš povařenou sójovou drtí.


Zdena ...

Škola vaření /22.03.17
Bramboráčky s nivou a uzeným

Bramboráčky s nivou a uzeným

Mám je moc rád k večeři a umím je připravit sám.
Richard ...
Škola vaření /15.09.09
Bažant na víně

Bažant na víně

Jestli máš ráda zvěřinu, upeč si ho.
Josef Bartušek, Bítovčice
Škola vaření /15.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu