Reklama
Mikulášské perníčky
Fotogalerie:

Mikulášské perníčky

Šimon a Nella Otrubovi

Chýnice
Na Mikuláše se těšíme se sestrou Nellinkou nejen kvůli nadílce do punčochy, ale také proto, že už brzy se pustíme do pečení a zdobení našich oblíbených perníčků.
Šimon a Nella Otrubovi, Chýnice

Ingredience

  • 200 g med
  • 2 lžíce kakao
  • 3 vejce
  • 750 g mouka hladká
  • 300 g cukr moučkový
  • 125 g máslo
  • koření perníkové
  • 1 bílek
  • citronová šťáva
  • 150 g cukr moučkový na polevu
  • 1 lžička jedlá soda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr, vejce a máslo utřeme, pak přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme pár dní v lednici uležet.
  2. krok2 Potom těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný zhruba 3 mm.
  3. krok3
    Pomocí různých formiček vykrajujeme rozličné tvary.
    Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C dozlatova.
  4. krok4 Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
    Zdobíme cukrovou polevou z uvedených surovin.

    TIP: Perníčky máme moc rádi nejen. Jejich zdobení je pro nás to nejtěžší. Už víme, jakje důležité udělat správně hustou polevu. Maminka nám poradila, že dobrá metoda zdobení je dát polevu do malého mikrotenového sáčku, ustřihnout mu růžek a mírným tlakem vykreslovat různé ornamenty.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha
Škola vaření /28.03.20
Restovaná krůtí játra

Restovaná krůtí játra

Nezapomeň, že játra se solí vždy až na konci přípravy. 

Veronika Vostrá, Cheb

Škola vaření /26.11.16
Mexický salát

Mexický salát

Jsem rád, když si mamka udělá čas a pustíme se spolu do vaření. ...

Škola vaření /27.09.13
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc
Škola vaření /26.04.10
Chlebíčky s mrkvovou pěnou a olivami

Chlebíčky s mrkvovou pěnou a olivami

Šárka Fridrichová, Most

Škola vaření /31.12.17
Ražniči na plechu

Ražniči na plechu

Ostřejší klobása dodá jídlu šmrnc.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu