Reklama
Reklama
Mikulášské perníčky
Fotogalerie:

Mikulášské perníčky

Šimon a Nella Otrubovi

Chýnice
Na Mikuláše se těšíme se sestrou Nellinkou nejen kvůli nadílce do punčochy, ale také proto, že už brzy se pustíme do pečení a zdobení našich oblíbených perníčků.
Šimon a Nella Otrubovi, Chýnice

Ingredience

  • 200 g med
  • 2 lžíce kakao
  • 3 vejce
  • 750 g mouka hladká
  • 300 g cukr moučkový
  • 125 g máslo
  • koření perníkové
  • 1 bílek
  • citronová šťáva
  • 150 g cukr moučkový na polevu
  • 1 lžička jedlá soda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr, vejce a máslo utřeme, pak přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme pár dní v lednici uležet.
  2. krok2 Potom těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný zhruba 3 mm.
  3. krok3
    Pomocí různých formiček vykrajujeme rozličné tvary.
    Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C dozlatova.
  4. krok4 Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
    Zdobíme cukrovou polevou z uvedených surovin.

    TIP: Perníčky máme moc rádi nejen. Jejich zdobení je pro nás to nejtěžší. Už víme, jakje důležité udělat správně hustou polevu. Maminka nám poradila, že dobrá metoda zdobení je dát polevu do malého mikrotenového sáčku, ustřihnout mu růžek a mírným tlakem vykreslovat různé ornamenty.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bublanina s třešněmi

Bublanina s třešněmi

Ovocené korálky moučník prima osvěží. Michala Pokorná, Kladno
Škola vaření /04.09.09
Cuketový řežábek

Cuketový řežábek

Podle receptu

Valji Chrasenko z Prahy

Škola vaření /31.07.18
Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Palačinky se v naší rodině dělají často, protože nám chutnají. Máme je rádi ...
Škola vaření /07.11.08
Vejce plněná pomazánkou

Vejce plněná pomazánkou

Na Vánoce a hlavně na silvestra je maminka v jednom kole. Už se těšíme, až jí...
Škola vaření /13.01.09
Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Upečeno podle receptu

Květy Konrádové z Prahy

Škola vaření /26.03.18
Celozrnný mazanec

Celozrnný mazanec

Helena Koukalová, Cheb

Škola vaření /11.03.18
 

Nejnovější

Domácí bagel se žervé

Domácí bagel se žervé

Čerstvé jsou nejlepší Podle receptu Heleny ...
Za pár korun /24.02.19
Kuřátko s houbovou nádivkou

Kuřátko s houbovou nádivkou

Olga Salačová, Opava

Škola vaření /24.02.19
Ovesné palačinky

Ovesné palačinky

Pro mlsné děti

Podle receptu Karolíny Urbanové z Chomutova

Zdravě a chutně /24.02.19
Jarní pomazánka

Jarní pomazánka

Svačina, která tě osvěží

Podle receptu Petry Crhákové z Rokycan

Vaříme express /23.02.19
Zahradnické topinky

Zahradnické topinky

Vláďa Strnad, Praha

Vaříme express /23.02.19
Salát s jablky a kuřetem

Salát s jablky a kuřetem

Podle receptu

Hany Slavíčkové z Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.02.19
Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy

Zdravě a chutně /23.02.19
Indický dhal

Indický dhal

Podávej s plackou čapátí

Podle receptu Evy Hajánkové ze Šumperka

...
Všehochuť /23.02.19
Biftek s čoko-chilli omáčkou

Biftek s čoko-chilli omáčkou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /23.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama