Reklama
Mikulášské perníčky
Fotogalerie:

Mikulášské perníčky

Šimon a Nella Otrubovi

Chýnice
Na Mikuláše se těšíme se sestrou Nellinkou nejen kvůli nadílce do punčochy, ale také proto, že už brzy se pustíme do pečení a zdobení našich oblíbených perníčků.
Šimon a Nella Otrubovi, Chýnice

Ingredience

  • 200 g med
  • 2 lžíce kakao
  • 3 vejce
  • 750 g mouka hladká
  • 300 g cukr moučkový
  • 125 g máslo
  • koření perníkové
  • 1 bílek
  • citronová šťáva
  • 150 g cukr moučkový na polevu
  • 1 lžička jedlá soda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Cukr, vejce a máslo utřeme, pak přidáme med a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme pár dní v lednici uležet.
  2. krok2 Potom těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný zhruba 3 mm.
  3. krok3
    Pomocí různých formiček vykrajujeme rozličné tvary.
    Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v předem vyhřáté troubě při 150 °C dozlatova.
  4. krok4 Po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.
    Zdobíme cukrovou polevou z uvedených surovin.

    TIP: Perníčky máme moc rádi nejen. Jejich zdobení je pro nás to nejtěžší. Už víme, jakje důležité udělat správně hustou polevu. Maminka nám poradila, že dobrá metoda zdobení je dát polevu do malého mikrotenového sáčku, ustřihnout mu růžek a mírným tlakem vykreslovat různé ornamenty.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanový nákyp se žampiony

Smetanový nákyp se žampiony

Sýr by se měl roztéct a zezlátnout.  Jana Malá, Plzeň
Škola vaření /13.06.16
Lehká koprová omáčka s vajíčkem či masem  a bramborem

Lehká koprová omáčka s vajíčkem či masem a bramborem

Že nejde udělat česká klasika chutně a zdravě? Můj recept Vás přesvědčí o opaku.

...

Škola vaření /18.06.12
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...

Škola vaření /23.08.17
Snadná večeře

Snadná večeře

Nejraději jím těstoviny. Umím si je připravit úplně sama.
Eliška Moravcová, ...
Škola vaření /07.06.10
Rafaelo řezy

Rafaelo řezy

Patří k mým nejoblíbenějším.
Simona Otevřelová, Linhartice
Škola vaření /28.06.10
 

Nejnovější

Dušičková svačinka

Dušičková svačinka

Miluše Doubrová, Chrudim
Zdravě a chutně /20.10.18
Netopýří moučník

Netopýří moučník

Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /19.10.18
Hroznové housenky

Hroznové housenky

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /18.10.18
Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady

Kateřina Pavlíková, Příbram

Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama