Ideální přílohou je křupavá bageta.
Šárka Svačinová, Humpolec
Ingredience
- 1 cibule
- 400 g mletého masa
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- trocha soli a pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 3 stroužky česneku
- 2 syrové brambory
- 1 svazek bylinek
- podle potřeby olivový olej
- 1 rajský protlak
- 10 cherry rajčátek
- 1 lžička cukru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli nasekáme a smícháme s masem. Přidáme vejce, strouhanku, sůl, pepř, papriku, utřený česnek a nastrouhané syrové brambory. Tvarujeme menší šišky, které obalíme v nasekaných bylinkách.
-
V hrnci s rozehřátým olivovým olejem šišky necháme zlehka zatáhnout. Podlijeme 500 ml vlažné vody a povaříme. Přidáme protlak, cukr a půlky cherry rajčátek, promícháme a vaříme 20 minut.