Reklama
Máslové croissanty
Fotogalerie:

Máslové croissanty

Iveta Müllerová
Iveta Müllerová
Březina č. 120

Pracné, ale velmi chutné.

Iveta Müllerová, Březina

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 340 g máslo
  • 100 g cukr krystal
  • dle chuti sůl
  • 300 ml vlažné mléko
  • 1 vajíčko

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z kvasnic, cukru a poloviny množství teplého mléka. Necháme přibližně 20 minut odstát na teplém místě.
  2. Než kvásek vykvasí, tak si připravíme máslo, které nakrájíme na tenké plátky a pokládáme je na potravinářskou fólii vedle sebe do tvaru obdélníku. Takto položené máslo přikryjeme potravinářskou fólií a válečkem rozválíme do jednoho kusu. Necháme vychladit.
  3. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme kvásek a necháme ještě chvíli nakynout. Poté začneme těsto vymíchávat dohladka. Necháme nakynout do celkové výšky mísy.
  4. Těsto začneme rozvalovat na vále do velikosti obdélníku a máslo umístíme doprostřed tohoto obdélníku. Přehneme přes něj nejprve jednu stranu délky těsta a následně druhou. Těsto si položíme tak, abychom měli přeskládané vrstvy těsta směrem k sobě, a opět rozválíme na obdélník.
  5. Těsto dáme opět do fólie a dáme do ledničky na cca 25 minut. Celý postup opakujeme ještě 2x a nakonec necháme těsto v lednici přes noc.
  6. krok5 Těsto rozkrojíme na tři díly a rozválíme na dlouhý obdélník - ne moc tlustý. V průběhu těsto podsypáváme moukou. Obdélník rozkrájíme na trojúhelníky.
  7. krok5 Ty následně smotáme od nejširší strany ke špičce a dáváme na plech. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme na 190 °C asi 15 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Beef steak

Beef steak

Nejlepší jsou s brambory a okurkovým salátem. Jaroslav Hubička, Praha
Škola vaření /18.09.15
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

Do nádivky nezapomeň vmíchat nasekané čerstvé bylinky.

Zdena Pazderová, ...

Škola vaření /13.08.16
Kuře po argentinsku

Kuře po argentinsku

Recept na kuře, které jsem jako malá milovala. Dnes ho milují i moje děti a doma je to ...
Škola vaření /13.02.17
Šátečky s dýní

Šátečky s dýní

Dýně hokkaidó, na rozdíl od ostatních dýní, se nemusí loupat, slupka krásně při ...

Škola vaření /19.10.16
Nadýchaná roláda s mandlemi

Nadýchaná roláda s mandlemi

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit ...

Škola vaření /15.06.16
Banánová mňamka

Banánová mňamka

Když máš chuť na něco sladkého, tohle tě nikdy nezklame.
Michal ...
Škola vaření /24.11.10
 

Nejnovější

Křupavá krkovička s kaší

Křupavá krkovička s kaší

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Za pár korun /22.09.18
Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Pečeně z divočáka se slaninovými knedlíky

Světlana Klačková, Děčín

Škola vaření /22.09.18
Špekové knedlíky se zelím

Špekové knedlíky se zelím

Vydatná podzimní mňamka

Podle receptu Ivy Abrahámové z Prahy

Škola vaření /22.09.18
Nutrie v marinádě

Nutrie v marinádě

Martina Antalová, Postřižín

Všehochuť /22.09.18
Doudlebská pečeně

Doudlebská pečeně

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.09.18
Pečeně po italsku

Pečeně po italsku

Podle receptu

Lenky Veselé z Chomutova

Všehochuť /22.09.18
Bublanina s vínem

Bublanina s vínem

Podle receptu

Zuzany Smékalové z Mladé Boleslavi

Sladký život /22.09.18
Bramborové misky s křenem

Bramborové misky s křenem

Pikantní

Podle receptu Jindřišky Coufalové z Prahy

Za pár korun /21.09.18
Kuřecí stehýnka s rýží

Kuřecí stehýnka s rýží

Romana Heková, Svitavy

Škola vaření /21.09.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama