Reklama
Máslové croissanty
Fotogalerie:

Máslové croissanty

Iveta Müllerová
Iveta Müllerová
Březina č. 120

Pracné, ale velmi chutné.

Iveta Müllerová, Březina

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 340 g máslo
  • 100 g cukr krystal
  • dle chuti sůl
  • 300 ml vlažné mléko
  • 1 vajíčko

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z kvasnic, cukru a poloviny množství teplého mléka. Necháme přibližně 20 minut odstát na teplém místě.
  2. Než kvásek vykvasí, tak si připravíme máslo, které nakrájíme na tenké plátky a pokládáme je na potravinářskou fólii vedle sebe do tvaru obdélníku. Takto položené máslo přikryjeme potravinářskou fólií a válečkem rozválíme do jednoho kusu. Necháme vychladit.
  3. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme kvásek a necháme ještě chvíli nakynout. Poté začneme těsto vymíchávat dohladka. Necháme nakynout do celkové výšky mísy.
  4. Těsto začneme rozvalovat na vále do velikosti obdélníku a máslo umístíme doprostřed tohoto obdélníku. Přehneme přes něj nejprve jednu stranu délky těsta a následně druhou. Těsto si položíme tak, abychom měli přeskládané vrstvy těsta směrem k sobě, a opět rozválíme na obdélník.
  5. Těsto dáme opět do fólie a dáme do ledničky na cca 25 minut. Celý postup opakujeme ještě 2x a nakonec necháme těsto v lednici přes noc.
  6. krok5 Těsto rozkrojíme na tři díly a rozválíme na dlouhý obdélník - ne moc tlustý. V průběhu těsto podsypáváme moukou. Obdélník rozkrájíme na trojúhelníky.
  7. krok5 Ty následně smotáme od nejširší strany ke špičce a dáváme na plech. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme na 190 °C asi 15 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Harula

Harula

Dobrota z brambor je naše krajová specialita. Nemusí se smažit, proto je zdravější,...
Škola vaření /17.07.12
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Tvarohové noky

Tvarohové noky

Přeliv můžeš připravit i z malin nebo borůvek.

Tomáš Čížek, Stebno 

...
Škola vaření /18.08.16
Samovo kuřátko

Samovo kuřátko

Opravdová mňamka pro kluky i holky.

Samuel Kardaus, Smržovka

Škola vaření /06.05.16
Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...

Škola vaření /12.11.17
Linečtí smajlíci

Linečtí smajlíci

Chceš zabavit děti, aby nezlobily? Udělej jim linecké těsto podle našeho receptu. Děti ...
Škola vaření /25.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu