Reklama
Máslové croissanty
Fotogalerie:

Máslové croissanty

Iveta Müllerová
Iveta Müllerová
Březina č. 120

Pracné, ale velmi chutné.

Iveta Müllerová, Březina

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 340 g máslo
  • 100 g cukr krystal
  • dle chuti sůl
  • 300 ml vlažné mléko
  • 1 vajíčko

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z kvasnic, cukru a poloviny množství teplého mléka. Necháme přibližně 20 minut odstát na teplém místě.
  2. Než kvásek vykvasí, tak si připravíme máslo, které nakrájíme na tenké plátky a pokládáme je na potravinářskou fólii vedle sebe do tvaru obdélníku. Takto položené máslo přikryjeme potravinářskou fólií a válečkem rozválíme do jednoho kusu. Necháme vychladit.
  3. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme kvásek a necháme ještě chvíli nakynout. Poté začneme těsto vymíchávat dohladka. Necháme nakynout do celkové výšky mísy.
  4. Těsto začneme rozvalovat na vále do velikosti obdélníku a máslo umístíme doprostřed tohoto obdélníku. Přehneme přes něj nejprve jednu stranu délky těsta a následně druhou. Těsto si položíme tak, abychom měli přeskládané vrstvy těsta směrem k sobě, a opět rozválíme na obdélník.
  5. Těsto dáme opět do fólie a dáme do ledničky na cca 25 minut. Celý postup opakujeme ještě 2x a nakonec necháme těsto v lednici přes noc.
  6. krok5 Těsto rozkrojíme na tři díly a rozválíme na dlouhý obdélník - ne moc tlustý. V průběhu těsto podsypáváme moukou. Obdélník rozkrájíme na trojúhelníky.
  7. krok5 Ty následně smotáme od nejširší strany ke špičce a dáváme na plech. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a pečeme na 190 °C asi 15 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno
Škola vaření /22.02.18
Bramborový závin s uzeným

Bramborový závin s uzeným

Jako příloha se hodí špenát nebo zelí.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /14.09.16
Cuketový perník

Cuketový perník

Je krásně vláčný a díky cuketě dlouho vydrží.

Eva Navrátilová, Vlašim

Škola vaření /28.08.16
Nadýchaná roláda s mandlemi

Nadýchaná roláda s mandlemi

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit ...

Škola vaření /15.06.16
Dřevorubecký toast

Dřevorubecký toast

Nedávno mi zase začala škola a já jsem si řekla, že bych mamince mohla doma pomoct ...
Škola vaření /05.01.09
Žebírka po thajsku

Žebírka po thajsku

Žebírka by měla mít po grilování pěknou hnědou kůrčičku.

Miroslava Krátká, ...

Škola vaření /02.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu