Reklama
Reklama
Marokánky
Fotogalerie:

Marokánky

Irena Poláková

Rudná
Patří mezi naše oblíbené mlsání.
Irena Poláková, Rudná

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce máslo
  • 5 lžic cukr krupice
  • 5 kapek rumová tresť
  • 100 g ovoce kandované
  • 100 g třešně kandované
  • 100 g želé alginátové
  • 150 g mandle

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko, mouku, máslo, cukr a tresť svaříme na kaši, do níž vmícháme kandované ovoce, půlené třešně, alginátové želé a mandle pokrájené na nudličky.
  2. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme hromádky (trochu se roztečou). Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C 12 minut. Po vychladnutí můžeme spodky potřít čokoládou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé toustíky

Rychlé toustíky

Když k nám mají přijít kamarádi, připravíme jim toto pohoštění. Natálka, 11 let, ...
Škola vaření /13.10.08
Maminčiny ovocné řezy

Maminčiny ovocné řezy

Jsou lehké a osvěžující, sní se hned.
Veronika Bornová, Pardubice
Škola vaření /24.06.10
Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru.
Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Zeleninová pipenáda s naťovou cibulkou

Moje oblíbená večeře, těstoviny doporučuji.

Václav Kalista, 13 let, Havlíčkův Brod

Škola vaření /25.08.15
Kotlety se smetanovými bramborami

Kotlety se smetanovými bramborami

Pokrmy připravované v jedné míse či hrnci ti ušetří čas.

David Šebek, ...

Škola vaření /21.08.17
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem

Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem

Upečeno podle receptu

Moniky Kapalové z Rokytnice nad Jizerou

Škola vaření /12.02.18
 

Nejnovější

Chalupářské klobásy

Chalupářské klobásy

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /08.02.19
Vařený bůček

Vařený bůček

Ladislav Vesecký,


Zlaté Hory

Škola vaření /08.02.19
Masopustní kobližky

Masopustní kobližky

Miroslava Dvořáková, 

Nové Syrovice

Škola vaření /08.02.19
Pamlsek z nepečených jablek

Pamlsek z nepečených jablek

Martina Uhlíková, Beroun

Sladký život /08.02.19
Šoulet s uzeným

Šoulet s uzeným

Vydatná zimní klasika

Podle receptu Marty Strakové z Jičína

Za pár korun /07.02.19
Ovesné lívance

Ovesné lívance

Aneta Wožnická, Litoměřice

Zdravě a chutně /07.02.19
Bramborový koláč

Bramborový koláč

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /07.02.19
Dvoubarevný citronový koláč

Dvoubarevný citronový koláč

Daniela Jelínková, Hostim

Sladký život /07.02.19
Banánovo-jablečný závin

Banánovo-jablečný závin

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /07.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama