Reklama
Marokánky
Fotogalerie:

Marokánky

Irena Poláková

Rudná
Patří mezi naše oblíbené mlsání.
Irena Poláková, Rudná

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce máslo
  • 5 lžic cukr krupice
  • 5 kapek rumová tresť
  • 100 g ovoce kandované
  • 100 g třešně kandované
  • 100 g želé alginátové
  • 150 g mandle

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko, mouku, máslo, cukr a tresť svaříme na kaši, do níž vmícháme kandované ovoce, půlené třešně, alginátové želé a mandle pokrájené na nudličky.
  2. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme hromádky (trochu se roztečou). Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C 12 minut. Po vychladnutí můžeme spodky potřít čokoládou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá omeleta

Rychlá omeleta

Kuchařské umění zkoušíme s bráchou. Petr Ivanov, Jindřichův Hradec
Škola vaření /30.07.10
Farmářský guláš

Farmářský guláš

V podobě gulášku chutná mužům zelenina nejlépe.

Mirka Koulová, Uherský Brod

Škola vaření /24.08.17
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Pozor na to, aby se sýr na povrchu při pečení nespálil. 

Lenka Říhová, ...

Škola vaření /04.07.16
Maso se sýrem

Maso se sýrem

Jednoduchý recept mé maminky jistě zvládne i úplný začátečník.
Hana Kotková, ...
Škola vaření /20.08.08
Kuřecí sekaná se sýrem

Kuřecí sekaná se sýrem

Lucie Vavrochová, Příbram

Škola vaření /01.03.18
Zapékané brambory se zelím

Zapékané brambory se zelím

Jídlo je chutné a příprava jednoduchá.
Rudolf Novák, Milevsko
Škola vaření /16.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu