Reklama
Marokánky
Fotogalerie:

Marokánky

Irena Poláková

Rudná
Patří mezi naše oblíbené mlsání.
Irena Poláková, Rudná

Ingredience

  • 250 ml mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce máslo
  • 5 lžic cukr krupice
  • 5 kapek rumová tresť
  • 100 g ovoce kandované
  • 100 g třešně kandované
  • 100 g želé alginátové
  • 150 g mandle

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko, mouku, máslo, cukr a tresť svaříme na kaši, do níž vmícháme kandované ovoce, půlené třešně, alginátové želé a mandle pokrájené na nudličky.
  2. Na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme hromádky (trochu se roztečou). Pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C 12 minut. Po vychladnutí můžeme spodky potřít čokoládou.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Samovo kuřátko

Samovo kuřátko

Opravdová mňamka pro kluky i holky. Samuel Kardaus, Smržovka
Škola vaření /06.05.16
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Podávám k nim salát z čerstvé zeleniny, na druhu nezáleží, řídím se ...

Škola vaření /09.08.16
Lilkové jednohubky

Lilkové jednohubky

Je mi deset let, peču je pro sebe i pro tátu.

Aneta Titzová‚ Brno

Škola vaření /02.03.13
Zeleninový salát s toastem

Zeleninový salát s toastem

Od září začnu chodit do školy. Budu se učit číst, psát a počítat. Ale vařit prý ...
Škola vaření /13.08.08
Banánová mňamka

Banánová mňamka

Když máš chuť na něco sladkého, tohle tě nikdy nezklame.
Michal ...
Škola vaření /24.11.10
Domácí pizza

Domácí pizza

Upekl jsem ji úplně sám, naši koukali!

Vítek Voleman, 11 let, Praha

Škola vaření /02.09.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama