Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit jednoduchou dobrotu
z kuskusu.
Benjamin Selinger, 13 let, Praha
Ingredience
- 300 g kuskus
- 600 g kuřecí prsa
- 3 lžíce olivový olej
- 1 lžička kmín a koriandr
- 1 kostka drůbeží bujon
- 2 lžíce meruňková marmeláda
- 100 g mražené fazolky
- 100 g černé olivy
- sůl podle chuti
- trocha pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme kuskus podle návodu. Zatímco bude v klidu bobtnat a měknout, rozpálíme v pánvi olej a do něj vložíme nakrájené kuřecí maso. Posypeme je kořením a asi minutu opékáme. Potom kousky obrátíme a další minutu je smažíme z druhé strany.
-
Bujon si rozpustíme ve 400 ml horké vody a tímto vývarem pak přelijeme maso v pánvi. Přidáme meruňkovou marmeládu, fazole a olivy, osolíme a opepříme, promícháme a pět minut vaříme bez přikrytí na mírném ohni.
-
Vidličkou promícháme kuskus a rozdělíme ho do misek. Nahoru pomocí lžíce rozložíme kuřecí maso a všechno přelijeme voňavou šťávou z pánve.
Tip redakce
Vyzkoušej celozrnný kuskus, je také moc dobrý.