Reklama
Marocká směs na kuskusu
Fotogalerie:

Marocká směs na kuskusu

Benjamin Selinger

Praha

Baví mě florbal, hraju na bicí a taky rád vařím. Zkus si se mnou připravit jednoduchou dobrotu
z kuskusu.

Benjamin Selinger, 13 let, Praha

Ingredience

  • 300 g kuskus
  • 600 g kuřecí prsa
  • 3 lžíce olivový olej
  • 1 lžička kmín a koriandr
  • 1 kostka drůbeží bujon
  • 2 lžíce meruňková marmeláda
  • 100 g mražené fazolky
  • 100 g černé olivy
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si připravíme kuskus podle návodu. Zatímco bude v klidu bobtnat a měknout,  rozpálíme v pánvi olej a do něj vložíme nakrájené kuřecí maso. Posypeme je kořením a asi minutu opékáme. Potom kousky obrátíme a další minutu je smažíme z druhé strany.

  2. krok2

    Bujon si rozpustíme ve 400 ml horké vody a tímto vývarem pak přelijeme maso v pánvi. Přidáme  meruňkovou marmeládu, fazole a olivy, osolíme a opepříme, promícháme a pět minut vaříme bez přikrytí na mírném ohni.

  3. Vidličkou promícháme kuskus a rozdělíme ho do misek. Nahoru pomocí lžíce rozložíme kuřecí maso a všechno přelijeme voňavou šťávou z pánve.

Tip redakce

Vyzkoušej celozrnný kuskus, je také moc dobrý.

Pošli recept! - Speciál - Drůbeží hody (20.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koktejl ‚‚Jogurtové sluníčko‘‘

Koktejl ‚‚Jogurtové sluníčko‘‘

Zdravé pití na svačinu tě příjemně osvěží. Michaela Jurková, Záboří
Škola vaření /30.07.10
Hamburger v kabátku

Hamburger v kabátku

Můžeš přidat kečup a hořčici.

Hana Veselá, Žirovnice

Škola vaření /25.07.16
Chléb ve vajíčku jinak

Chléb ve vajíčku jinak

Milada Vavrošová, Ostrava

Škola vaření /29.07.18
Povidlové buchty

Povidlové buchty

Mám rád buchty. Při pečení babičce pomáhám.
Vítek Voleman, Praha
Škola vaření /17.10.11
Srdíčkové řízečky

Srdíčkové řízečky

Podávej jako ‚‚normální‘‘ vepřové řízky. Překvapí tě, že ten rozdíl nikdo ...
Škola vaření /14.07.12
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu