Tetiny zavařeniny byly slavné v celé rodině.
Anna Vyskočilová, Příbram
Ingredience
- 800 g jahod
- 1 lusk vanilky
- 1 kg želírovacího cukru (nebo kyselina citronová)
- 100 g mandlových lupínků
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jahody omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme je na kousky. Vložíme je do hrnce. Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání obojí přivedeme k varu.
-
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, obsah vyškrábneme lžičkou a přidáme k jahodám. Povaříme 5–10 minut, pak směs rozmixujeme ponorným mixérem a zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme trochu kyseliny citronové. Nakonec vsypeme mandlové lupínky a necháme přejít varem.