Reklama
Mandlové perníčky
Fotogalerie:

Mandlové perníčky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Ingredience

  • Perníčky:
  • 250 g hladké mouky
  • 120 g cukru moučky
  • 1 vejce + 1 na potření perníčků
  • 20 g másla
  • 100 g medu
  • 25 g mletých mandlí
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • Poleva:
  • 1 bílek
  • 120 g cukru moučky

Doba přípravy

Počet porcí

20 - 30

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin na perníčky zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 24 hodin odležet.

  2. Poté z něj vyválíme plát, vykrojíme oblíbené tvary, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 °C asi 8 minut.

  3. Na polevu utřeme bílek s moučkovým cukrem dohladka. Vychladlé perníčky ozdobíme bílkovou polevou a necháme zaschnout.

Pošli recept! - Speciál - Cukroví (14.11.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové nudličky

Vepřové nudličky

Tenis mě baví, hraju ho už tři roky, třeba ze mě jednou bude profesionál. Ale ...
Škola vaření /18.06.15
Holandské řízky

Holandské řízky

Zažitá klasika.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /12.07.16
Sekaná ve slanince

Sekaná ve slanince

Hotovo za pár minut

Podle receptu Niny Bártové z Uherského Brodu

Škola vaření /21.01.19
Kapr s ořechovým krémem

Kapr s ořechovým krémem

Neobvyklý způsob úpravy kapra.

Vlasta Paroulková, Most

Škola vaření /17.01.17
Beránek z mletého masa

Beránek z mletého masa

Jako příloha se hodí pečivo nebo brambory.

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /08.03.17
Frikadelky Stroganoff

Frikadelky Stroganoff

I když zní název komplikovaně, jedná se o snadný recept.

Luděk Zatloukal, ...

Škola vaření /18.09.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu