Reklama
Mandarinkové řezy s jogurtem
Fotogalerie:

Mandarinkové řezy s jogurtem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jogurtová náplň je lehká a osvěžující.

Anna Klápšťová,  Železný Brod

Ingredience

  • Těsto:
  • 4 vejce
  • 250 g cukru moučky
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 2 lžíce kakaa
  • Náplň:
  • 2 mandarinkové kompoty
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 vanilkové pudinky
  • 500 g bílého selského jogurtu
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 100 g cukru moučky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 6 želatinových plátků
  • Na ozdobu:
  • podle potřeby strouhaný kokos
  • 1 mandarinkový kompot
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Z bílků a malé části cukru ušleháme pevný sníh. Zbytek cukru utřeme se žloutky do pěny, k tomu přidáme za stálého míchání vodu, olej a prosátou mouku s práškem. Zapracujeme sníh. 

  2. 2. Polovinu těsta natřeme na vymazaný a vysypaný plech a zarovnáme. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao rozpuštěné v trošce vody a těsto opatrně naneseme na světlou část. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut, pak korpus necháme vychladnout. 

  3. 3. Mandarinkové kompoty nalijeme do odměrky, rozmixujeme tyčovým mixérem a doplníme šťávou z třetího kompotu nebo vodou do 800 ml. 

  4. 4. Směs uvaříme s cukrem a pudinkovými prášky jako pudink, ihned horké nalijeme na korpus a necháme vychladnout. Jogurt, tvarohy, cukr a citronovou šťávu zamícháme nebo krátce prošleháme. 

  5. 5. Želatinové plátky namočíme na 10 minut do několika lžic studené vody a na slabém ohni za stálého míchání rozpustíme. Do želatiny vmícháme 2 lžíce krému a vše vlijeme opět za stálého míchání do celého krému. 

  6. 6. Krém nalijeme na mandarinkové želé, zatřepeme plechem, lehce posypeme kokosem a necháme v ledničce ztuhnout nejlépe do druhého dne. Nakrájíme řezy a ozdobíme mandarinkou namočenou v rozpuštěné čokoládě.   


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Třená bábovka

Třená bábovka

Studium na gymnáziu je někdy trochu náročné. Abychom se odreagovaly, hodně sportujeme, ...
Škola vaření /19.02.12
Karbanátky v sýrové omáčce

Karbanátky v sýrové omáčce

Jsou lahodné a jemné.

Eva Haladová, Hodonín

Škola vaření /24.05.16
Těstovinový salát

Těstovinový salát

Na velké vaření si ještě netroufáme, ale studenou zdravou dobrotu zvládneme úplně...
Škola vaření /09.03.09
Potěšení v piškotové peřince

Potěšení v piškotové peřince

Recept na jednoduché a zábavné pečení nejen pro maminku s malým dítětem.

Eva ...

Škola vaření /23.07.17
Muffiny s nivou

Muffiny s nivou

Můžeš podle chuti přidat i další suroviny.

Vlaďka Suková, Kolín

Škola vaření /28.02.17
Jablkové lívance

Jablkové lívance

Jsou báječně nadýchané, děti je milují. Kdykoli je připravím, okamžitě zmizí.

...

Škola vaření /13.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu