Reklama
Maminčiny ovocné řezy
Fotogalerie:

Maminčiny ovocné řezy

Veronika Bornová

Pardubice
Jsou lehké a osvěžující, sní se hned.
Veronika Bornová, Pardubice

Ingredience

  • Piškot
  • 250g cukr krupice
  • 250g mouka polohrubá
  • 4 vejce
  • 3/4 sklenky olej
  • 3/4 sklenky voda vlažná
  • 3/4 balení prášek do pečiva
  • Krém
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 smetana zakysaná
  • 1 cukr vanilkový
  • Rosol
  • 4 lžíce cukr krupice
  • 750ml voda nebo šťáva z kompotu
  • 2 pudink vanilkový
  • dle chuti ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto smícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech
    a upečeme v předehřáté troubě. Necháme vychladnout.
  2. Šlehačku, ztužovač a cukr ušleháme a přidáme zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na piškot a poklademe ovocem.
  3. Suroviny na rosol smícháme a svaříme, necháme projít varem a ještě horké nalijeme na řezy. Rovnoměrně rozetřeme a dáme alespoň na 2 hodiny vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Sladké recepty (28.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy. František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Králičí polévka se dvěma druhy knedlíčků

Zaručeně si ji oblíbí celá tvoje rodina.
Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /29.03.10
Kuřecí prsa na moštu

Kuřecí prsa na moštu

Vanda Spurná, Chropyně

Škola vaření /21.02.18
Karbanátky s kuskusem

Karbanátky s kuskusem

Díky kuskusu jsou nadýchané. 

Jolana Grygarková, Brno

Škola vaření /26.10.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Hruškové lívanečky

Hruškové lívanečky

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /28.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu