Ingredience
- Piškot
- 250g cukr krupice
- 250g mouka polohrubá
- 4 vejce
- 3/4 sklenky olej
- 3/4 sklenky voda vlažná
- 3/4 balení prášek do pečiva
- Krém
- 1 šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 smetana zakysaná
- 1 cukr vanilkový
- Rosol
- 4 lžíce cukr krupice
- 750ml voda nebo šťáva z kompotu
- 2 pudink vanilkový
- dle chuti ovoce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto smícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech
a upečeme v předehřáté troubě. Necháme vychladnout.
-
Šlehačku, ztužovač a cukr ušleháme a přidáme zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na piškot a poklademe ovocem.
-
Suroviny na rosol smícháme a svaříme, necháme projít varem a ještě horké nalijeme na řezy. Rovnoměrně rozetřeme a dáme alespoň na 2 hodiny vychladit.