Reklama
Maminčina bažantí stehna
Fotogalerie:

Maminčina bažantí stehna

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Hany Kleckerové z Vodňan

Ingredience

  • 8 bažantích stehýnek
  • podle potřeby sůl
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 5–6 stroužků česneku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • několik kuliček pepře
  • několik kuliček jalovce
  • 2 mrkve
  • kousek celeru
  • 1 petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

240 Kč

Postup přípravy

  1. Stehýnka omyjeme, osolíme a každé zabalíme do plátku slaniny. Vložíme je do pekáčku a přidáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, sítko s divokým kořením a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše pečeme za častého podlévání při 180 °C asi 1,5 hodiny.

  2. Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dědův holeček

Dědův holeček

Moc ráda jezdím na koni, tancuji a maluji. A pokud mi zbude trochu času, ...
Škola vaření /27.02.16
Hrachová polévka s krutony

Hrachová polévka s krutony

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        ...

Škola vaření /02.01.16
Ďábelská topinka

Ďábelská topinka

Pomazánku s sebou beru i na dovolenou.
Hana Rožnovská, Černá Hora
Škola vaření /05.11.09
Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Hotové maso by se mělo na jazyku rozpadat.

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /15.08.16
Kaše vaříme rádi

Kaše vaříme rádi

Krupicová kaše patří mezi moje oblíbená jídla. Maminka mě naučila dávat ji na mělký...
Škola vaření /20.10.08
Drůbeží sekaná

Drůbeží sekaná

Podle receptu

Martiny Ticháčkové z Berouna

Škola vaření /01.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu