Ingredience
- 4 vejce
- 200 g cukr krupice
- 100 nl mléko
- 100 ml olej
- 200 g mouka polohrubá
- 1/2 balení prášek do pečiva
- 50 g kakao
- trocha rozinky
- trocha ořechy sekané
- několik kousků čokoláda mléčná
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Žloutky třeme s horkým mlékem do pěny, pak přidáme cukr a šleháme dohladka.
Poté opatrně přiléváme olej.
-
Nakonec ručně vmícháme mouku s kypřicím práškem a ušlehaný sníh ze čtyř bílků. Část těsta můžeme obarvit kakaem nebo lze přidat ořechy a nalámanou čokoládu. Pečeme ve vymazané a vysypané formě.
TIP: Rozinky lze namočit v rumu!