Reklama
Maminčina bábovka
Fotogalerie:

Maminčina bábovka

Lenka Havlíková

Libošovice
Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru.
Lenka Havlíková, Libošovice

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 100 nl mléko
  • 100 ml olej
  • 200 g mouka polohrubá
  • 1/2 balení prášek do pečiva
  • 50 g kakao
  • trocha rozinky
  • trocha ořechy sekané
  • několik kousků čokoláda mléčná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky třeme s horkým mlékem do pěny, pak přidáme cukr a šleháme dohladka.
    Poté opatrně přiléváme olej.
  2. Nakonec ručně vmícháme mouku s kypřicím práškem a ušlehaný sníh ze čtyř bílků. Část těsta můžeme obarvit kakaem nebo lze přidat ořechy a nalámanou čokoládu. Pečeme ve vymazané a vysypané formě.
     
    TIP: Rozinky lze namočit v rumu!

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněná kapsa s omáčkou

Plněná kapsa s omáčkou

Večeře byla jako z drahé z restaurace. Ivana Konvičková, Jílové
Škola vaření /05.06.16
Karbanátky s kapustou a hlívou

Karbanátky s kapustou a hlívou

Stejně jako ke klasickým karbanátkům se k nim hodí plnotučná hořčice nebo kečup.

...
Škola vaření /22.09.17
Lázeňský knedlík s bylinkami

Lázeňský knedlík s bylinkami

Ideální k pečenému masu nebo do českých omáček.

Kateřina Nová, Havířov

Škola vaření /09.11.17
Lehký jablečný koláč

Lehký jablečný koláč

Je jednodušší než klasický štrúdl.

Jana Musílková, Havlíčkův Brod

Škola vaření /01.11.16
Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Jako příloha mi nejvíc chutnají brambory.

Adam Petrák (12 let), Jihlava

Škola vaření /17.01.15
Jednoduchý dortík

Jednoduchý dortík

Děti rády pomáhají. Tento dortík je pro ně jako stvořený.
Vojtěch Miláček, Praha ...
Škola vaření /25.02.10
 

Nejnovější

Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné. Podle receptu Petra Šípka z Prahy
Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
Zelný koláč

Zelný koláč

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /10.11.18
Zaječí stehna na houbách a cibuli

Zaječí stehna na houbách a cibuli

Marta Kučerová, Mělník

Škola vaření /10.11.18
Bramboráky s uzeným

Bramboráky s uzeným

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /10.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama