Reklama
Maminčin chlebíček
Fotogalerie:

Maminčin chlebíček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Když je čas, upeču ho k nedělní snídani.

Jana Dlasková, Hodonín

Ingredience

  • 250 g hrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 130 g cukru moučky
  • 100 g másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 4 vejce
  • 2 hrsti malin
  • máslo a mouka na formu
  • zakysaná smetana k podávání

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    V jedné míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem.

  2. krok2

    Do druhé nádoby dáme máslo, které jsme předem rozehřáli, například v mikrovlnné troubě. Prošleháme ho s citronovou šťávou, jogurtem a vejci. Obě hmoty spojíme a na závěr do těsta opatrně zapracujeme celé omyté maliny.

  3. krok3

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme a zarovnáme stěrkou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 35 minut dozlatova.

  4. Před vyjmutím provedeme zkoušku špejlí. Vpíchneme ji doprostřed chlebíčku, pokud se na ni těsto nelepí, můžeme ho vyndat. Po vychladnutí korpus vyklopíme na talíř a rozkrájíme na jednotlivé centimetrové plátky. Podáváme s kopečkem zakysané smetany.

Tip redakce

Chlebíček můžeš použít i jako základ pro složitější dezert. Také je velmi chutný, když ho před podáváním namažeš malinovou nebo jinou zavařeninou.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí kuličky v rajské omáčce

Krůtí kuličky v rajské omáčce

Moje dcery jsou už velké, ale tohle jídlo, které si oblíbily jako malé holky, mají rády...
Škola vaření /30.01.13
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
Twister – plněné tortilly

Twister – plněné tortilly

Místo řízečků použij párky, při dietě nasucho grilovaná kuřecí prsa.
Ivana ...
Škola vaření /18.11.10
Zapečený květák s rajčaty

Zapečený květák s rajčaty

Lehký jako pírko

Podle receptu Ivety Pavlicové z Břeclavi

Škola vaření /25.07.18
Medailonky z brokolice

Medailonky z brokolice

Lucie Blahová, Slavičín

Škola vaření /22.02.20
Dračí sendvič

Dračí sendvič

Vyrobil jsem ho mamce k narozeninám.
Míša Richter (9 let), Rudná
Škola vaření /19.10.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu