Reklama
Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘
Fotogalerie:

Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘

Jarka Volná

Mělník
Když mám hluboko do peněženky a rodinka přesto vyžaduje pořádnou večeři, vařím buřtgulášek.
Jarka Volná, Mělník

Ingredience

  • 500 g párky vídeňské
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 5 brambory
  • pepř
  • sůl
  • kmín
  • jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky a orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme
    1 l vody.
  2. Brambory oškrábeme a pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a přidáme trochu kmínu. Takto za občasného míchání vaříme asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  3. Ke konci podle chuti opepříme, osolíme, a pokud je třeba, zaprášíme instantní jíškou. Necháme ještě přejít varem a můžeme podávat.
     
    TIPY: Guláš můžeme dochutit kostičkou masoxu.
    Chuť guláše lze obměňovat různými směsmi koření.
    Pro zjemnění můžeme do hotového guláše přidat lžíci másla nebo kečupu.
    Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Je to vynikající dobrota. Mám ji rád na svačinu s krajíčkem toastového chleba.  ...
Škola vaření /21.07.12
Zapečené těstoviny s tvarohem

Zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké nákypy jsou u nás doma velmi oblíbené. Na jejich přípravě není nic složitého.

...
Škola vaření /30.06.14
Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou

Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou

Podle receptu

Jany Drdové z Litvínova

Škola vaření /10.10.18
Frikadelky Stroganoff

Frikadelky Stroganoff

I když zní název komplikovaně, jedná se o snadný recept.

Luděk Zatloukal, ...

Škola vaření /18.09.17
Štrúdl se zvířátky

Štrúdl se zvířátky

Vždycky moc ráda pomůžu mamince s tímto báječným štrúdlíkem. Baví mě hlavně ...
Škola vaření /20.12.10
Citácie

Citácie

Moučník plný oříšků a kandovaného ovoce.
Barbora Šičová, Ivančice
Škola vaření /11.04.11
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama