Reklama
Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘
Fotogalerie:

Luxusní ‚‚buřtgulášek‘‘

Jarka Volná

Mělník
Když mám hluboko do peněženky a rodinka přesto vyžaduje pořádnou večeři, vařím buřtgulášek.
Jarka Volná, Mělník

Ingredience

  • 500 g párky vídeňské
  • 1 cibule
  • 3 lžíce olej
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 5 brambory
  • pepř
  • sůl
  • kmín
  • jíška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené párky a orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme
    1 l vody.
  2. Brambory oškrábeme a pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a přidáme trochu kmínu. Takto za občasného míchání vaříme asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
  3. Ke konci podle chuti opepříme, osolíme, a pokud je třeba, zaprášíme instantní jíškou. Necháme ještě přejít varem a můžeme podávat.
     
    TIPY: Guláš můžeme dochutit kostičkou masoxu.
    Chuť guláše lze obměňovat různými směsmi koření.
    Pro zjemnění můžeme do hotového guláše přidat lžíci másla nebo kečupu.
    Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná nakládaná zelenina

Grilovaná nakládaná zelenina

Zelenina ve skleničce musí být ponořená. Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Škola vaření /28.06.16
Hovězí karbanátky s pórkem a sýrem

Hovězí karbanátky s pórkem a sýrem

Ráda vařím a známá jídla vytvářím podle fantazie.

Simona Blumelová, Ústí nad Labem

...
Škola vaření /17.09.12
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Ochutnej můj předkrm. Je nezapomenutelný!
Marek Šída, Teplice
Škola vaření /09.07.12
Kuřecí plátky na karí s cuketou

Kuřecí plátky na karí s cuketou

Občas se stane, že na vaření nezbývá moc času. Tyhle plátky jsou i s přílohou hotové...

Škola vaření /26.08.16
Králičí hřbet v kabátku

Králičí hřbet v kabátku

Ještě hranolky a zelenina a je hotovo!

Martina Antalová, Odolena Voda 

Škola vaření /25.05.16
Zákusek ze šlehačky a galaretky

Zákusek ze šlehačky a galaretky

Galaretka je želatina, která se nevaří. Piškot mi vždy upeče máma.
Tereza ...
Škola vaření /24.05.11
 

Nejnovější

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna
Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
Buchta 3bit

Buchta 3bit

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /17.08.18
Mozaiková maxičokoláda

Mozaiková maxičokoláda

Kateřina Gajová, Brno

Sladký život /17.08.18
Nektarinkový cheesecake

Nektarinkový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /17.08.18
Eskymo řezy

Eskymo řezy

Markéta Žáková, Zlín

Sladký život /17.08.18
Čokládový koláč s hruškou

Čokládový koláč s hruškou

Podle receptu

Jany Lipové z Prahy

Sladký život /17.08.18
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama