Reklama
Losos s chřestem
Fotogalerie:

Losos s chřestem

Tereza Slámová

Karviná-Ráj
Velmi zdravé, výtečné a snadné na přípravu.
Tereza Slámová, Karviná-Ráj

Ingredience

  • 4 filety losos
  • 200 g pórek
  • 250 g chřest
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 150 g hrachové lusky
  • 4 lžíce víno bílé
  • 200 ml vývar rybí
  • 30 g máslo
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Pórek rozložíme na dno nízkého kastrolu, na něj naskládáme filety z lososa a obložíme je chřestem a hrachovými lusky. Zalijeme vínem a vývarem. Na rybu dáme kousky másla, okořeníme a přivedeme k varu.
  2. Zakryjeme pokličkou a snížíme teplotu. Dusíme zhruba 15 minut. Posypeme pažitkou a podáváme.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...
Škola vaření /22.10.17
Těstoviny se sýrovou omáčkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Jíme všechno, co mamka uvaří, ale těstoviny máme ze všeho nejraději. Uvař si naši ...
Škola vaření /27.09.11
Kuřecí prsa s dýní

Kuřecí prsa s dýní

Recept mám od kamarádky, moc nám to chutná. 

Klára Koutecká, Bruntál

Škola vaření /29.08.16
Bramborovo-cibulový  koláč

Bramborovo-cibulový koláč

Dej si trochu práce a připrav své rodině či přátelům výborný voňavý koláč. ...
Škola vaření /17.06.13
Sýrové brambory

Sýrové brambory

Sýr si vyber podle své chuti, může to být eidam nebo i hermelín.

Lída Holubová, ...

Škola vaření /15.09.16
Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Moje dcera Terezka je ráda peče se mnou.
Ivana Kopáčková, Lnáře
Škola vaření /27.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu