Reklama
Lívance tety Mirky
Fotogalerie:

Lívance tety Mirky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Dřív mi tyto výborné 10lívance pekla moje teta Mirka, dnes si je už připravuji sám.
Míša Šťastný, Mníšek pod Brdy

Ingredience

  • 2 vejce
  • šlehačka
  • 1 lžíce rum
  • 500 ml mléko
  • 400 g mouka hladká
  • 1/2 prášek do pečiva
  • jahody

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

24 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme a necháme je chvíli odležet (ale já to nikdy nestihnu, protože mám velký hlad). Těsto lijeme do lívanečníku a pečeme. Lívance zdobíme jahodami a šlehačkou.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Králíka na pivu má rád můj přítel. Dokonce se ho naučil i vařit! Dana Lišková, ...
Škola vaření /07.03.12
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Jehněčí kýta se sýrovou omáčkou

Mladé jehněčí maso je velkým svátkem.

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /09.03.17
Kuřecí plátek s nivou

Kuřecí plátek s nivou

Jako příloha mi nejvíc chutnají brambory.

Adam Petrák (12 let), Jihlava

Škola vaření /17.01.15
Zapečený květák s kuskusem

Zapečený květák s kuskusem

Lehký, nadýchaný, zdravý a chutný pokrm.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Škola vaření /21.07.17
Těstoviny s dýňovou omáčkou

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Klára Macurková, Liberec

Škola vaření /22.10.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu