Lucie Šimůnková, Skřivany
Ingredience
- 6 žampionů
- kousek másla
- dle potřeby tymián, sůl a pepř
- 1 smetana
- 250 g listového špenátu
- 400 g listového těsta
- 1 kelímek ricotty
- 1 vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme náplně. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky, pak je na pánvi s máslem osmahneme s trochou čerstvého tymiánu, solí a pepřem.
-
Až budou měkké, zakápneme smetanou a necháme zredukovat. Špenát překrájíme a zalijeme horkou vodou, necháme okapat, smícháme s ricottou a osolíme.
-
Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme libovolně velké kusy, které plníme náplní a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Když máme všechny měšce hotové, potřeme je rozšlehaným vejcem a plech strčíme do trouby vyhřáté na 180 °C.
-
Necháme péct do zezlátnutí. Dají se jíst samostatně, já je podávala se zeleninovým salátem.
Tip redakce
Náplň do měšců můžeme libovolně obměňovat.