Reklama
Linečtí smajlíci
Fotogalerie:

Linečtí smajlíci

Tvarůžkovi

Ostrava
Chceš zabavit děti, aby nezlobily? Udělej jim linecké těsto podle našeho receptu. Děti je mohou vykrájet tak jako naše osmiletá dvojčata.
Tvarůžkovi, Ostrava

Ingredience

  • 750 g mouka hladká
  • z 1 citronu citronová kůra nastrouhaná
  • 500 g máslo nebo hera
  • 3 žloutek
  • 250 g cukr moučkový
  • marmeláda rybízová
  • cukr vanilkový na posypání
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme odležet.
  2. Vykrojíme tvary, upečeme je, potřeme a slepíme.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...
Škola vaření /12.11.17
Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Doma je mají rády hlavně děti.
Martina Šaplachtová, Olomouc
Škola vaření /26.04.10
Kapr s ořechovým krémem

Kapr s ořechovým krémem

Neobvyklý způsob úpravy kapra.

Vlasta Paroulková, Most

Škola vaření /17.01.17
Hermelín v pivním těstíčku

Hermelín v pivním těstíčku

Lucie Stejskalová, Jenisovice

Škola vaření /07.08.18
Žampionová polévka

Žampionová polévka

Vůni čerstvých hub zkrátka nedokážu odolat.
Milena Válková, Kladno
Škola vaření /30.03.10
Koláč s uzeným

Koláč s uzeným

Uzené třeba s bramborovou kaší je výborné. Proč ale tuhle kombinaci nepojmout ...

Škola vaření /12.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu