Reklama
Linečtí smajlíci
Fotogalerie:

Linečtí smajlíci

Tvarůžkovi

Ostrava
Chceš zabavit děti, aby nezlobily? Udělej jim linecké těsto podle našeho receptu. Děti je mohou vykrájet tak jako naše osmiletá dvojčata.
Tvarůžkovi, Ostrava

Ingredience

  • 750 g mouka hladká
  • z 1 citronu citronová kůra nastrouhaná
  • 500 g máslo nebo hera
  • 3 žloutek
  • 250 g cukr moučkový
  • marmeláda rybízová
  • cukr vanilkový na posypání
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, tuku, žloutků a citronové kůry vypracujeme těsto, které necháme odležet.
  2. Vykrojíme tvary, upečeme je, potřeme a slepíme.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční jídla (24.11.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp trochu jinak

Rýžový nákyp trochu jinak

Pochoutka, která nepatří jen do školních jídelen. Jana ...
Škola vaření /13.05.17
Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Smažený květák s mrkvovými brambory na cibulce

Chtěla jsem trochu ozvláštnit přílohu, tak jsem použila cibulku a mrkev.

Vladimíra ...

Škola vaření /31.10.14
Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

S přípravou mi pomáhala mamka. Mladší bráška byl nadšený z veselé polévky.
...
Škola vaření /11.08.08
Brokolicový krém

Brokolicový krém

Uvařit rodině něco dobrého pro mě není vůbec žádný problém. Polévky máme rádi ...
Škola vaření /09.07.12
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Lázeňský knedlík s bylinkami

Lázeňský knedlík s bylinkami

Ideální k pečenému masu nebo do českých omáček.

Kateřina Nová, Havířov

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama