Reklama
Linecká zvířátka
Fotogalerie:

Linecká zvířátka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Veselé barevné sušenky si děti zamilují. 


Jitka Pavlíková, Strakonice

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučky
  • 1-2 lžíce smetany
  • špetka citronové kůry
  • 1 malinový džem
  • podle potřeby různobarevný marcipán
  • podle potřeby zdobicí tubičky s polevou Dr. Oetker

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se změklým máslem, žloutkem, cukrem, smetanou a citronovou kůrou. Vypracované těsto necháme v lednici odpočinout.

  2. Na moukou poprášeném vále těsto rozválíme na tenkou placku, vykrájíme zvířátka a upečeme při 170 °C. 

  3. Po vychladnutí slepíme zvířátka marmeládou po dvou k sobě. Marcipán vyválíme na tenkou placku a vykrájíme stejná zvířátka, která přitiskneme na slepené cukroví, není třeba ničím lepit. Detaily dotvoříme zdobicími tubičkami. 

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Dezert Odpušťáček

Dezert Odpušťáček

Vnuk (10) zlobil a chtěl obměkčit maminku. Tohle pro ni vytvořil. Irena Poláková, ...
Škola vaření /18.05.11
Krůtí plátky s rýží

Krůtí plátky s rýží

Když má máma práci, připravím jednoduchý oběd.

Štěpán Rozman, 13 let, Praha

Škola vaření /07.05.14
Tymiánové kuličky s parmazánem

Tymiánové kuličky s parmazánem

Bylinky vše krásně provoní, bude ti chutnat.

Alice Vokounová, Liberec

Škola vaření /11.11.16
Sýrové mističky plněné zeleninovým salátkem

Sýrové mističky plněné zeleninovým salátkem

Salátek je prima, ale křupavé sýrové mističky jsou naprosto úžasné!

Ivana Černá, ...

Škola vaření /23.08.16
Želatinový dort

Želatinový dort

Není těžký a výsledek je super.
Nikola Koubková, 10 let, Dolní Libchavy
Škola vaření /27.12.11
Fazolová mňamka

Fazolová mňamka

Hodí se, potřebuješ-li rychlou večeři.
Tereza Slámová, Karviná
Škola vaření /20.02.10
 

Nejnovější

Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /25.03.17
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Americké lívance

Americké lívance

Nejlépe chutnají s lesním ovocem.


Lucie Hanáková, Ostrava

Sladký život /25.03.17
Perníkové slepičky

Perníkové slepičky

Roztomilé cukroví rozveselí nejen děti.


Alena Cikánková, Liberec

Sladký život /25.03.17
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama