Reklama
Lilek plněný bulgurem
Fotogalerie:

Lilek plněný bulgurem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Ingredience

  • 4 lilky
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150  g bulguru
  • 450  ml zeleninového vývaru
  • hrst rozinek
  • 150  g vepřové šunky
  • sůl, pepř, chilli koření
  • hrst piniových oříšků
  • 1 řecký bílý jogurt
  • šťáva z 1/2 citronu
  • svazek koriandru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky podélně rozřízneme, potřeme olejem, položíme na plech rozkrojenou stranou a pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C. Dužinu lilku vydlabeme a necháme stranou.

  2. Cibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme ji ve větším hrnci. Přidáme prolisovaný česnek, vmícháme bulgur a vše zalijeme zeleninovým vývarem.

  3. Přidáme předem namočené a propláchnuté rozinky, na kousky nakrájenou šunku a povaříme asi 10 minut. Směs ochutíme solí, pepřem, chilli kořením a smícháme s dužinou lilku. Naplníme lodičky z lilku a krátce zapečeme.

  4. Pinie nasucho osmahneme a posypeme jimi naplněné lilky. Jogurt prošleháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a naneseme na hotové lilky před podáváním. Nakonec vše posypeme čerstvým koriandrem.

Pošli recept! 9/2018 (3.8.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bylinkové šišky

Bylinkové šišky

Lehké letní jídlo, které nezklame. Lenka Hlavsová, Praha
Škola vaření /14.03.17
Kotlety na pivu

Kotlety na pivu

Připraveno podle receptu

Magdy Křupalové z Ostravy

Škola vaření /05.02.18
Brokolicové karbanátky

Brokolicové karbanátky

Od těch masových téměř k nerozeznání...
Škola vaření /30.04.12
Ořechové trojúhelníčky

Ořechové trojúhelníčky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /03.10.18
Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín

Škola vaření /23.06.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu