Reklama
Letní vánek s broskvemi
Fotogalerie:

Letní vánek s broskvemi

Hana Cyprová

Olomouc

Dobrý zákusek vždycky přijde vhod. Tento vynikající dezert bude ještě lepší, když si ho dochutíš kopečkem šlehačky.

Hana Cyprová, 8 let, Olomouc

Ingredience

  • Korpus:
  • 3 vejce
  • 1 sklenka mletý cukr
  • 2 sklenky hladká mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 šlehačka
  • ovoce podle chuti (my použili broskve)
  • Pudinková poleva:
  • 500 ml šťáva z kompotu
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 lžíce cukr
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku s kypřicím práškem (odměřujeme skleničkou o obsahu 200 ml) a směs pořádně promícháme. Přidáme šlehačku, opět zamícháme.

  2. krok2

    Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Nahoru rozložíme ovoce. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 170 °C.

  3. krok3

    Po vychladnutí polijeme moučník pudinkovou polevou. Tu připravíme z kompotové šťávy smíchané s vodou, pudinkem, lžící cukru a pár kapkami citronové šťávy. Krátce povaříme. Nalijeme na moučník a necháme vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Segedínský guláš z kližky

Segedínský guláš z kližky

I když jsem už babičkou, sama vařím guláš tak, jak mě ho naučila moje maminka. ...
Škola vaření /27.05.10
Minutkový guláš

Minutkový guláš

Můj přítel si oběd bez masa neumí představit. 

Romana Skučková, Jičín

Škola vaření /13.01.17
Čokoládoví šnečci

Čokoládoví šnečci

Místo nutelly můžeš dát čokoládu.
Martina Prknová, Jemnice
Škola vaření /23.01.11
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Jablečný závin

Jablečný závin

Moučníky od maminky mám moc rád a tenhle už zvládnu připravit i sám.
...
Škola vaření /16.11.09
Krůtí roláda na víně

Krůtí roláda na víně

Byť je jen na podlévání, stejně použij kvalitnější víno. 

Věra ...

Škola vaření /10.03.17
 

Nejnovější

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...
Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Pečená jablka s nádivkou

Pečená jablka s nádivkou

Pavla Tichá, Kladno
Všehochuť /12.11.18
Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Podle receptu

Simony Brhelcové z Prahy

Škola vaření /11.11.18
Růžový salát s hrozny

Růžový salát s hrozny

Jolana Spěváčková, Rakovník

Zdravě a chutně /11.11.18
Steaky na červeném zelí

Steaky na červeném zelí

Jana Remková, Orlová
Všehochuť /11.11.18
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Cheesecake s dýní a limetovými šnečky

Láká krásou i barvou.

Michaela Straková, Jeseník

Sladký život /11.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama