Reklama
Reklama
Letní vánek s broskvemi
Fotogalerie:

Letní vánek s broskvemi

Hana Cyprová

Olomouc

Dobrý zákusek vždycky přijde vhod. Tento vynikající dezert bude ještě lepší, když si ho dochutíš kopečkem šlehačky.

Hana Cyprová, 8 let, Olomouc

Ingredience

  • Korpus:
  • 3 vejce
  • 1 sklenka mletý cukr
  • 2 sklenky hladká mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 šlehačka
  • ovoce podle chuti (my použili broskve)
  • Pudinková poleva:
  • 500 ml šťáva z kompotu
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 lžíce cukr
  • trocha citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku s kypřicím práškem (odměřujeme skleničkou o obsahu 200 ml) a směs pořádně promícháme. Přidáme šlehačku, opět zamícháme.

  2. krok2

    Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Nahoru rozložíme ovoce. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 170 °C.

  3. krok3

    Po vychladnutí polijeme moučník pudinkovou polevou. Tu připravíme z kompotové šťávy smíchané s vodou, pudinkem, lžící cukru a pár kapkami citronové šťávy. Krátce povaříme. Nalijeme na moučník a necháme vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s jablky a banány

Kuře s jablky a banány

Snadné, rychlé a navíc opravdu moc dobré.  Marek a Adéla Svobodníkovi,  ...
Škola vaření /28.12.10
Rychlé toustíky

Rychlé toustíky

Když k nám mají přijít kamarádi, připravíme jim toto pohoštění.
Natálka, 11 let, ...
Škola vaření /13.10.08
Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Jídla se zeleninou mám nejraději.

Eliška Moravcová, Dobříš

Škola vaření /06.02.14
Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda

Zavařování mě baví. V zimě si můžeme pochutnávat a vzpomínat na krásné letní dny ...

Škola vaření /19.08.16
Nakyselo se žampiony a kapary

Nakyselo se žampiony a kapary

Je to oblíbené jídlo mých dětí.

Jiřina Šustrová, Uherský Brod

Škola vaření /19.10.15
Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Zapečená cuketa s kuřecím prsem

Solíme opatrně, niva je dost slaná.

Olga Šimperová, Rajhrad

Škola vaření /26.07.17
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama