Reklama
Lehký jablečný koláč
Fotogalerie:

Lehký jablečný koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je jednodušší než klasický štrúdl.

Jana Musílková, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 250 g másla
  • 180 g třtinového cukru
  • 400 g hladké celozrnné mouky
  • 6 jablek
  • dle chuti skořice
  • dle chuti citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Čtvrtinu množství másla nakrájíme na plátky, jimiž vyložíme koláčovou formu o průměru 30 cm. V míse smícháme cukr s moukou a jednu třetinu směsi nasypeme do formy. Na ni navršíme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, posypeme je skořicí a zakapeme citronovou šťávou, případně jemně pocukrujeme. Posypeme zbytkem směsi a poklademe plátky zbylého másla. 

  2. Koláč pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.   

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvovo-petrželová pomazánka

Mrkvovo-petrželová pomazánka

Rád pomáhám mamince v kuchyni. Pomazánku děláme často. Petr Zupko, Havířov ...
Škola vaření /22.12.11
Kachna se zelím z řepy

Kachna se zelím z řepy

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /21.09.18
Samovo kuřátko

Samovo kuřátko

Opravdová mňamka pro kluky i holky.

Samuel Kardaus, Smržovka

Škola vaření /06.05.16
Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Palačinky se v naší rodině dělají často, protože nám chutnají. Máme je rádi ...
Škola vaření /07.11.08
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Veselá vajíčka

Veselá vajíčka

Bydlím sice v Praze, ale Velikonoce slavíme. Svoje kamarády pohostím.
...
Škola vaření /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu