Že nejde udělat česká klasika chutně a zdravě? Můj recept Vás přesvědčí o opaku.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 400 g hovězí maso
- 800 g brambory
- 2 lžíce olej
- 4 lžíce celozrnná mouka
- 200 ml mléko
- 120 ml smetana (extra light)
- kopr
- sůl, pepř
- 4 vejce
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory si očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Mezitím zalijeme hovězí maso vodou a uvaříme ho doměkka. Z oleje a vody si potom uděláme jíšku, smícháme s připraveným vývarem, přidáme sůl, pepř a mléko a provaříme na mírném plameni.
-
Kopr jemně nasekáme,svaříme ho s octem a následně přidáme do omáčky, kterou nakonec zjemníme smetanou. Servírujeme s vařenými vejci.