Reklama
Lehká koprová omáčka s vajíčkem či masem  a bramborem
Fotogalerie:

Lehká koprová omáčka s vajíčkem či masem a bramborem

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Že nejde udělat česká klasika chutně a zdravě? Můj recept Vás přesvědčí o opaku.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 400 g hovězí maso
  • 800 g brambory
  • 2 lžíce olej
  • 4 lžíce celozrnná mouka
  • 200 ml mléko
  • 120 ml smetana (extra light)
  • kopr
  • sůl, pepř
  • 4 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory si očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Mezitím zalijeme hovězí maso vodou a uvaříme ho doměkka. Z oleje a vody si potom uděláme jíšku, smícháme s připraveným vývarem, přidáme sůl, pepř a mléko a provaříme na mírném plameni.
  2. Kopr jemně nasekáme,svaříme ho s octem a následně přidáme do omáčky, kterou nakonec zjemníme smetanou. Servírujeme s vařenými vejci.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ořechový řez

Ořechový řez

Je to moučník, který si určitě oblíbíš. Petra Maňáková, Bílovec
Škola vaření /12.12.08
Houbový závin

Houbový závin

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /09.08.18
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Kuřecí prsa na šalvěji

Kuřecí prsa na šalvěji

Jako příloha se nejlépe hodí hranolky.

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /22.05.16
Rychlé tvarohové vdolečky

Rychlé tvarohové vdolečky

Mně i mému bráškovi Honzíkovi chutnají.
Matěj Tomek, Drnovice
Škola vaření /23.12.11
Zapečené těstoviny s krůtím masem

Zapečené těstoviny s krůtím masem

Lenka Novotná, Pardubice

Škola vaření /26.02.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu