Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s bylinkovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 451 g
Tuky 78 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Během pečení se v hrnci propojí chutě slaniny, cibule, hub a vína a z obyčejného kuřete se stane dokonalý pokrm. Nejlépe chutná druhý den!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
slanina 200 g
prorostlá
česnek 3 stroužky
žampiony portobello 300 g
rybízový džem 2 PL
vývar kuřecí 300 ml

Postup

1

Kuřecí prsní řízky osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. V zapékacím hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opečte na něm maso. Pak ho vyndejte.

2

Snižte plamen a na olej vhoďte 3 cibule, na měsíčky, 200 g prorostlé slaniny, na kostičky, a opékejte 5 až 8 minut. Přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, zaprašte 3 lžícemi hladké mouky a pečte minutu. Přidejte 300 g žampionů portobelo, na kousky, 2 bobkové listy, 2 lžíce rybízové či šípkové marmelády, 3 proužky pomerančové kůry, 300 ml kuřecího vývaru a 300 ml červeného vína.

3

Přiveďte k varu, do hrnce vraťte kuře, přiklopte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před koncem pečení masa připravte bylinkové knedlíčky. Smíchejte 100 g hladké mouky, 100 g strouhanky z čerstvého toustového chleba, lžíci hrubozrnné hořčice a 140 g másla. Pak přidejte po 2 lžicích sekaného tymiánu a petrželky, 2 vejce, sůl a pepř.

4

Vyválejte šest knedlíčků, přidejte je do hrnce ke kuřeti a přiklopené pečte dalších dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

09.11.2015 10:45

Vyzkoušeno - vynikající. Příště vyzkouším s hovězím masem (kuřecí prsa byla moc suchá) a místo pomeranče kůru z naložených citronů :)

27.10.2015 17:58

absolútna lahôdka, oplatí sa uvariť

21.03.2010 10:02
Báječné jídlo vonící po pomerančích. Lepší je druhý den.
14.03.2010 19:48
Nevíte prosím, zda by to šlo i v pomalém hrnci? Děkuji.
13.03.2010 12:37
Na sobotní oběd jsem tuto "novinku" vyzkoušela. A byla to dobrota. MŇAM!!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč