Reklama
Lázeňský knedlík s bylinkami
Fotogalerie:

Lázeňský knedlík s bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ideální k pečenému masu nebo do českých omáček.

Kateřina Nová, Havířov

Ingredience

  • 400 g starších housek
  • 250 ml mléka
  • podle chuti petržel, libeček a pažitka
  • 3 vejce
  • dle potřeby sůl
  • 60 g hrubé mouky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Starší tvrdší housky nakrájíme na kostičky, přendáme do větší mísy a zalijeme asi polovinou mléka. Petržel, libeček a pažitku nasekáme najemno, množství volíme podle chuti.

  2. krok2

    Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky rozšleháme ve zbylém mléce, mírně osolíme a přidáme k nakrájenému pečivu. Směs posypeme hrubou moukou, přidáme nasekané bylinky a vše společně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi.

  3. krok3

    Na pracovní plochu si připravíme potravinovou fólii, na kterou naneseme těsto, vytvarujeme šišku knedlíku, zabalíme do fólie a utáhneme kraje. Postačí vytvořit pevné uzlíky nebo použít silnější provázek. Knedlík by měl délkou odpovídat nádobě, ve které je budeme vařit. Vaříme v menším množství osolené vody (jednotlivé šišky musí být potopené) zvolna asi 20 minut.

Tip redakce

Jednotlivé šišky můžeme místo fólie zabalit v čisté utěrce. Je důležité ji na okrajích silně zavázat, aby uzlíky ve vodě nepovolily. Knedlíky pak nebudou tolik „slizké“ na povrchu a zůstanou krásně vláčné.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné žampiony s vejci

Plněné žampiony s vejci

Večeře pro celou rodinu Podle receptu Dominiky Liškové z Olomouce
Škola vaření /22.02.20
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Podávám k nim salát z čerstvé zeleniny, na druhu nezáleží, řídím se ...

Škola vaření /09.08.16
Jehněčí korunka

Jehněčí korunka

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /05.03.18
Fazolová omáčka

Fazolová omáčka

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /21.09.16
Krůtí guláš

Krůtí guláš

Guláš z krůtího masa, s klobásou a paprikami.
Škola vaření /04.06.17
Banánová mňamka

Banánová mňamka

Když máš chuť na něco sladkého, tohle tě nikdy nezklame.
Michal ...
Škola vaření /24.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu