Reklama
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Fotogalerie:

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Ingredience

  • 1 palička česneku
  • dle potřeby olivový olej
  • 310 ml mléka
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 50 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 80 g másla
  • 2 hrsti petrželky
  • hrubozrnná sůl

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Palici česneku pokapeme olejem a upečeme doměkka. Po zchladnutí vymáčkneme stroužky do misky a vidličkou rozmačkáme.

  2. Ohřejeme mléko a část odlijeme do misky. Přidáme droždí a cukr a necháme 15 minut stát. V míse smícháme mouku se solí, rozpuštěným máslem, vejcem, zbylým mlékem a asi polovinou česnekové pasty. Vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak je rozdělíme na 12 dílů a ty vždy na další 3 díly a upleteme pletýnky.

  3. Dáme je na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 175 °C asi 25 minut dozlatova.

  4. Zatímco se pletýnky pečou, rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme zbytek česneku a asi 2 minuty je povaříme. Směs necháme zchladnout, potom vmícháme nasekanou petrželku. Upečené pletýnky potíráme petrželovo-česnekovým máslem a sypeme solí.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Maminčina bábovka

Maminčina bábovka

Také já ji zanedlouho naučím péct svoji dceru. Lenka Havlíková, Libošovice
Škola vaření /06.03.09
Nedělní štóla

Nedělní štóla

Je mi 13 let a štólu jsem pekla už několikrát.
Šárka Daňhelová, ...
Škola vaření /20.10.09
Kuře na ananasu

Kuře na ananasu

Mám ráda kombinaci masíčka s ovocem.
Kristýna Slámová, Karviná-Ráj
Škola vaření /18.02.12
Pohankové koule

Pohankové koule

Zdravá varianta těch klasických.

Lucie Valinová, Ústí nad Labem

Škola vaření /21.04.17
Nadívaná telecí kýta

Nadívaná telecí kýta

Jemné telecí masíčko patří k mým nejoblíbenějším. Pokud tento pokrm připravuji na ...

Škola vaření /06.03.17
Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

S přípravou mi pomáhala mamka. Mladší bráška byl nadšený z veselé polévky.
...
Škola vaření /11.08.08
 

Nejnovější

Kremrole s jahodovým krémem

Kremrole s jahodovým krémem

Podle receptu Terezy Rybkové Tereza Rybková, redaktorkaKromě práce v časopise pro ...
Sladký život /01.05.18
Štěstíčkový dort

Štěstíčkový dort

Kateřina Pálinkášová, Karviná

Sladký život /26.04.18
Čokoládové nebe

Čokoládové nebe

Ludmila Prokůpková, Krnov

Sladký život /26.04.18
Pikantní omeleta

Pikantní omeleta

Tomáš Kudrna, Zlín

Vaříme express /25.04.18
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Muffiny s nutellou

Muffiny s nutellou

Tereza Hliňáková, Praha

Sladký život /25.04.18
Dortík Raffaello

Dortík Raffaello

Romana Chwistková, Horní Suchá

Sladký život /25.04.18
Roláda z bílků

Roláda z bílků

Vendula Velasová, Lažany

Sladký život /25.04.18
Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Podle receptu

Hany Jiříčkové z Benešova

Za pár korun /24.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama