Reklama
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Fotogalerie:

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Ingredience

  • 1 palička česneku
  • dle potřeby olivový olej
  • 310 ml mléka
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 50 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 80 g másla
  • 2 hrsti petrželky
  • hrubozrnná sůl

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Palici česneku pokapeme olejem a upečeme doměkka. Po zchladnutí vymáčkneme stroužky do misky a vidličkou rozmačkáme.

  2. Ohřejeme mléko a část odlijeme do misky. Přidáme droždí a cukr a necháme 15 minut stát. V míse smícháme mouku se solí, rozpuštěným máslem, vejcem, zbylým mlékem a asi polovinou česnekové pasty. Vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak je rozdělíme na 12 dílů a ty vždy na další 3 díly a upleteme pletýnky.

  3. Dáme je na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 175 °C asi 25 minut dozlatova.

  4. Zatímco se pletýnky pečou, rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme zbytek česneku a asi 2 minuty je povaříme. Směs necháme zchladnout, potom vmícháme nasekanou petrželku. Upečené pletýnky potíráme petrželovo-česnekovým máslem a sypeme solí.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová omáčka

Fazolová omáčka

Na zeleninu bychom neměli zapomínat. Jitka Pavlíková, Strakonice
Škola vaření /21.09.16
Něco malého na svačinku

Něco malého na svačinku

Naše Ivetka mi často pomáhá a v kuchyni se dobře vyzná. Tuto dobrou svačinku ...
Škola vaření /07.06.10
Krůtí guláš

Krůtí guláš

Guláš z krůtího masa, s klobásou a paprikami.
Škola vaření /04.06.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Zapékané brambory s cibulí a sýrem

Málokdo ví, že cibule prospívá diabetikům.

Kateřina Krejčová, Zlín

Škola vaření /26.05.16
Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Špekové knedlíky se zelím z červené řepy

Pokrm ozdobíme opečenou slaninou a dozlatova osmaženou cibulkou.

Tomáš Mika, Brno

...
Škola vaření /11.11.17
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama