Reklama
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem
Fotogalerie:

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Ingredience

  • 1 palička česneku
  • dle potřeby olivový olej
  • 310 ml mléka
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 50 g másla
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 500 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 80 g másla
  • 2 hrsti petrželky
  • hrubozrnná sůl

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Palici česneku pokapeme olejem a upečeme doměkka. Po zchladnutí vymáčkneme stroužky do misky a vidličkou rozmačkáme.

  2. Ohřejeme mléko a část odlijeme do misky. Přidáme droždí a cukr a necháme 15 minut stát. V míse smícháme mouku se solí, rozpuštěným máslem, vejcem, zbylým mlékem a asi polovinou česnekové pasty. Vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Pak je rozdělíme na 12 dílů a ty vždy na další 3 díly a upleteme pletýnky.

  3. Dáme je na plech s pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme při 175 °C asi 25 minut dozlatova.

  4. Zatímco se pletýnky pečou, rozpustíme máslo v rendlíku, přidáme zbytek česneku a asi 2 minuty je povaříme. Směs necháme zchladnout, potom vmícháme nasekanou petrželku. Upečené pletýnky potíráme petrželovo-česnekovým máslem a sypeme solí.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou

Hotové maso by se mělo na jazyku rozpadat. Otto Plášek, Brno
Škola vaření /15.08.16
Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Jiří Korubka, Vsetín

Škola vaření /03.08.18
Krůtí stehno na houbách

Krůtí stehno na houbách

Stejně lze upravit králíka

Podle receptu Tamary Kostelíčkové z Brna

Škola vaření /08.08.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kokosové kostičky

Kokosové kostičky

Na kostky po­sně­žené kokosem jsme si troufli sami. Dvo­je ruce a dva jazýčky ...
Škola vaření /27.01.09
Karbanátky v sýrové omáčce

Karbanátky v sýrové omáčce

Jsou lahodné a jemné.

Eva Haladová, Hodonín

Škola vaření /24.05.16
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama