Reklama
Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou
Fotogalerie:

Květák v těstíčku s petrželkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podávej s brambory nebo jen se salátem.


Nikola Gabrielová, Praha

Ingredience

  • 1 květák
  • podle potřeby sůl
  • 2 vejce
  • 100 ml piva
  • 100 g hladké mouky
  • na smažení olej
  • Omáčka:
  • 100 g majonézy
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrst zelené petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák rozebereme na menší růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme zchladnout.

  2. krok2

    Rozšleháme vejce, osolíme a přilijeme pivo. Smícháme a postupně přisypáváme mouku. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hustší těstíčko.

  3. krok3

    Uvařené růžičky květáku obalujeme v připraveném pivním těstíčku a hned vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova.

  4. Omáčku připravíme smícháním majonézy, jogurtu a citronové šťávy. Ochutíme solí a cukrem. Petrželku nasekáme najemno a nakonec vmícháme do omáčky.

Tip redakce

Na její přípravu budeme potřebovat 1 čerstvý žloutek, který vklepneme do misky, osolíme špetkou soli a utřeme se lžící olivového oleje a lžící citronové šťávy do pěny. Potom postupně vmícháme 100 g odtučněného tvarohu, 1/2 lžičky dijonské hořčice a 3 lžíce mléka. Hladký krém podle chuti přisladíme a přisolíme. Toto množství majonézy obsahuje asi 800 KJ, 16 g bílkovin a 12g tuků. Tvarohovou majonézu používáme do salátů a pomazánek. Hodí se všude tam, kam dáváme klasickou tučnou majonézu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Máslové croissanty

Máslové croissanty

Pracné, ale velmi chutné. Iveta Müllerová, Březina
Škola vaření /12.10.12
Hovězí roštěnka na strouhance

Hovězí roštěnka na strouhance

Vyzkoušej náš oblíbený rodinný recept.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Škola vaření /21.01.17
Kuřecí kousky pod nivou

Kuřecí kousky pod nivou

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

...
Škola vaření /08.03.12
Hančiny závitky

Hančiny závitky

Jako přílohu lze použít těstoviny, rýži nebo knedlík.

Hana Šátralová, ...

Škola vaření /17.07.16
Kokosová buchta

Kokosová buchta

Tento moučník zvládne i cukrářský učedník.
Kristýna Kortusová, Prachatice
Škola vaření /09.03.09
Rozmarýnové kuřátko

Rozmarýnové kuřátko

Je výborné s malými  bramboráčky.


Katka Honová, Slavkov u Brna

Škola vaření /05.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu