Reklama
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou
Fotogalerie:

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Ingredience

  • 500 g kuřecích spodních stehýnek
  • 100 g neslazených kukuřičných lupínků (cornflakes)
  • 100 g strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • podle potřeby mléko
  • trocha soli
  • olej na smažení
  • K PODÁVÁNÍ:
  • 400 g brambor
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce másla

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehýnka opláchneme a v osolené vodě je 10 minut předvaříme.

  2. V míse smícháme vejce s moukou, solí a mlékem, vznikne těstíčko na obalování.

  3. Lupínky nasypeme do samostatné misky a trochu je rukou pomačkáme. Potom přidáme strouhanku a promícháme, vznikne tak křupavá směs.

  4. Vařené a lehce vychladlé kuřecí paličky obalujeme v těstíčku a pak v křupavé směsi. Obalené je smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Budou hotové přibližně po 4–5 minutách smažení. Po usmažení je položíme na papírové ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk.

  5. Podáváme s brambory vařenými ve slupce, obložíme  podušeným hráškem a dochutíme kouskem másla.

Tip redakce

Díky předvaření kuřecí stehýnka rychleji prosmažíme a budeme mít jistotu, že maso u kosti nebude syrové.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový řežábek

Cuketový řežábek

Podle receptu Valji Chrasenko z Prahy
Škola vaření /31.07.18
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Dračí sendvič

Dračí sendvič

Vyrobil jsem ho mamce k narozeninám.
Míša Richter (9 let), Rudná
Škola vaření /19.10.10
Plněné knedlíky vařené v páře

Plněné knedlíky vařené v páře

Tenhle způsob přípravy se mi osvědčil, jinak už je ani nedělám. A se zelím prostě ...

Škola vaření /28.09.16
Teplé chlebíčky

Teplé chlebíčky

Tak to je můj recept na rychlou svačinu, kterou si často připravuji.
Jana Cibuľová, ...
Škola vaření /02.03.10
Slaninový závin

Slaninový závin

Moc nám chutnal s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Zdena Mašková, ...

Škola vaření /18.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu