pro děti
Irena Pokorná, České Budějovice
Ingredience
- 500 g kuřecích spodních stehýnek
- 100 g neslazených kukuřičných lupínků (cornflakes)
- 100 g strouhanky
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- podle potřeby mléko
- trocha soli
- olej na smažení
- K PODÁVÁNÍ:
- 400 g brambor
- 200 g mraženého hrášku
- 2 lžíce másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí stehýnka opláchneme a v osolené vodě je 10 minut předvaříme.
-
V míse smícháme vejce s moukou, solí a mlékem, vznikne těstíčko na obalování.
-
Lupínky nasypeme do samostatné misky a trochu je rukou pomačkáme. Potom přidáme strouhanku a promícháme, vznikne tak křupavá směs.
-
Vařené a lehce vychladlé kuřecí paličky obalujeme v těstíčku a pak v křupavé směsi. Obalené je smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Budou hotové přibližně po 4–5 minutách smažení. Po usmažení je položíme na papírové ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk.
-
Podáváme s brambory vařenými ve slupce, obložíme podušeným hráškem a dochutíme kouskem másla.
Tip redakce
Díky předvaření kuřecí stehýnka rychleji prosmažíme a budeme mít jistotu, že maso u kosti nebude syrové.