Reklama
Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
Fotogalerie:
 

Kuřecí roláda v srnčím hřbetu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do nádivky nezapomeň vmíchat nasekané čerstvé bylinky.

Zdena Pazderová, Rakovník

Ingredience

  • 2 větší kuřecí prsa
  • 200 g anglické slaniny
  • trocha soli a pepře
  • 3 včerejší rohlíky
  • 3 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • 40 g sušených nakládaných rajčat
  • 70 g balkánského sýra
  • na ozdobu čerstvá bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuřecí prsa očistíme a podélně nakrojíme. Přes fólii je rozklepeme na větší pláty. Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem a vyskládáme proužky anglické slaniny tak, aby přesahovaly přes formu. 

  2. krok2

    2. Na slaninu položíme nasolené a opepřené kuřecí plátky tak, aby také přesahovaly přes okraj. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme mlékem a smícháme s rozšlehanými vejci. 

  3. krok3

    3. Balkánský sýr nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme a přidáme do směsi. Nakonec přimícháme nakrájená sušená rajčata a čerstvou bazalku, můžeme podle chuti dosolit. 

  4. krok4

    4. Připravenou nádivkou vyplníme formu a přikryjeme přesahujícím masem a slaninou. Pečeme hodinu v troubě rozpálené na 190 °C.

Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šlehačkové řezy

Šlehačkové řezy

S tímto moučníkem mi pomáhá dcerka. Jana Dumková, Hrádek nad Nisou
Škola vaření /18.02.12
Králičí vývar se sýrovými ‚‚kudlásky‘‘

Králičí vývar se sýrovými ‚‚kudlásky‘‘

Chutná dětem

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /28.01.18
Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

Mrkvová polévka s krupicovými čtyřlístky

S přípravou mi pomáhala mamka. Mladší bráška byl nadšený z veselé polévky.
...
Škola vaření /11.08.08
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
Šunková jehla

Šunková jehla

Rád si smlsnu, vaření mi nedělá žádné problémy.
František Novák, Brno, 9 let
Škola vaření /11.08.08
Bezlepkové kuře na paprice

Bezlepkové kuře na paprice

Markéta Veselková, Zlín

Škola vaření /26.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu