Reklama
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Moniky Kapalové z Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 100 g kuskusu
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 100 g sekaných mandlí
  • 1 větší cibule
  • 50 g másla
  • 100 g sušených meruněk
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vejce
  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuskus vysypeme do větší mísy, zalijeme horkým kuřecím vývarem, lehce promícháme a přiklopíme. Několik minut necháme vstřebávat tekutinu. Plátky mandlí nasucho opražíme na pánvi. Cibuli nakrájíme najemno a doměkka osmahneme na másle. Meruňky nakrájíme na malé kousky, petrželku nasekáme. Cibuli, mandle, meruňky a petrželku zamícháme do kuskusu. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do vychladlé směsi přimícháme vejce.

  2. krok2

    Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj. Prsa očistíme a podélně rozřízneme na větší pláty. Na slaninu položíme nasolené a opepřené kuřecí plátky tak, aby také přesahovaly přes formu. Připraveným kuskusem vyplníme formu a přikryjeme přesahujícím masem a slaninou. Pokud nemáme formu na srnčí hřbet, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Pečeme 1 hodinu v troubě rozpálené na 190 °C.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod. Veronika Synková, Pelhřimov
Škola vaření /24.02.17
Vepřové na kokose

Vepřové na kokose

Pikantní večeře, kterou jsem uvařil mámě.

Petr Troudička, 15 let, České ...

Škola vaření /29.01.17
Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Kynuté pletýnky s petrželí a česnekem

Podle receptu 

Věry Šmídové z Plzně

Škola vaření /13.02.18
Kokosový řez

Kokosový řez

U nás doma se pečou rychlé a jednoduché hrnečkové pochoutky.
Aneta Koželuhová, ...
Škola vaření /03.10.08
Pórkové placičky

Pórkové placičky

Nejdříve jsem od maminky odkoukala přípravu sladkých lívanečků, pak jsem ale ...
Škola vaření /31.07.09
Nepečené řezy

Nepečené řezy

Zdravá pochoutka s ovocem.

Eva Červenková, Praha

Škola vaření /28.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu