Reklama
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Moniky Kapalové z Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 100 g kuskusu
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 100 g sekaných mandlí
  • 1 větší cibule
  • 50 g másla
  • 100 g sušených meruněk
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vejce
  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuskus vysypeme do větší mísy, zalijeme horkým kuřecím vývarem, lehce promícháme a přiklopíme. Několik minut necháme vstřebávat tekutinu. Plátky mandlí nasucho opražíme na pánvi. Cibuli nakrájíme najemno a doměkka osmahneme na másle. Meruňky nakrájíme na malé kousky, petrželku nasekáme. Cibuli, mandle, meruňky a petrželku zamícháme do kuskusu. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do vychladlé směsi přimícháme vejce.

  2. krok2

    Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj. Prsa očistíme a podélně rozřízneme na větší pláty. Na slaninu položíme nasolené a opepřené kuřecí plátky tak, aby také přesahovaly přes formu. Připraveným kuskusem vyplníme formu a přikryjeme přesahujícím masem a slaninou. Pokud nemáme formu na srnčí hřbet, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Pečeme 1 hodinu v troubě rozpálené na 190 °C.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...
Škola vaření /12.11.17
Vepřová kýta plněná houbami

Vepřová kýta plněná houbami

Kořenitá vůně a chuť rozmarýnu se k podzimu nádherně hodí.

Marie ...

Škola vaření /11.10.16
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Vypadá to sice složitě, ale není.
Markéta Dvořáková, Pavlov
Škola vaření /19.12.11
Smajlíci

Smajlíci

Občerstvení na narozeninovou párty.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /13.08.17
Bramborové placičky

Bramborové placičky

Maminka mi vždycky udělá těsto a já mám na starosti vykrajování.
Markéta ...
Škola vaření /23.12.11
Velikonoční perníčky

Velikonoční perníčky

Moje maminka je výborná kuchařka. Rád s ní vařím a peču. Hodně toho už ...
Škola vaření /19.04.14
 

Nejnovější

Rybí knedlíčky

Rybí knedlíčky

Skvě lé nápady Kateřina Pavlíková, Příbram
Vaříme express /15.10.18
Banánové muffiny s duchy

Banánové muffiny s duchy

Děti budou nadšené.

Jiřina Svobodová, Mělník

Všehochuť /15.10.18
Rychlý houbový salát

Rychlý houbový salát

Veronika Duchková, Most

Vaříme express /14.10.18
Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Kuřecí řízek se šunkou a sýrem

Děti si zamilují

Podle receptu Zuzany Mírské z Brna

Vaříme express /14.10.18
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Zelný závin v listovém těstě

Zelný závin v listovém těstě

Hana Benešová, Chrudim

Škola vaření /13.10.18
Ořechová buchta s kávovou polevou

Ořechová buchta s kávovou polevou

Aneta Kolářová, Chodov
Sladký život /13.10.18
Rajčatová polévka se strouháním

Rajčatová polévka se strouháním

Martina Slámová, Karviná-Ráj

Za pár korun /12.10.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama