Reklama
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Moniky Kapalové z Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 100 g kuskusu
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 100 g sekaných mandlí
  • 1 větší cibule
  • 50 g másla
  • 100 g sušených meruněk
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vejce
  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuskus vysypeme do větší mísy, zalijeme horkým kuřecím vývarem, lehce promícháme a přiklopíme. Několik minut necháme vstřebávat tekutinu. Plátky mandlí nasucho opražíme na pánvi. Cibuli nakrájíme najemno a doměkka osmahneme na másle. Meruňky nakrájíme na malé kousky, petrželku nasekáme. Cibuli, mandle, meruňky a petrželku zamícháme do kuskusu. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do vychladlé směsi přimícháme vejce.

  2. krok2

    Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj. Prsa očistíme a podélně rozřízneme na větší pláty. Na slaninu položíme nasolené a opepřené kuřecí plátky tak, aby také přesahovaly přes formu. Připraveným kuskusem vyplníme formu a přikryjeme přesahujícím masem a slaninou. Pokud nemáme formu na srnčí hřbet, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Pečeme 1 hodinu v troubě rozpálené na 190 °C.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Batátová polévka se sýrem feta

Batátová polévka se sýrem feta

Chuťově výrazný sýr polévce dodá šmrnc. Michaela Šupáková, Ostrava
Škola vaření /21.01.17
Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Tuhle dobrotu zvládne připravit i malá školačka.
Karla Hellingerová, Trutnov
Škola vaření /19.10.10
Holandský  řízek

Holandský řízek

K salátu nemusí být jen kapr.

Michal Veselý, Rašovice

Škola vaření /17.11.16
Vlašimský řízek

Vlašimský řízek

Z vepřového boku, sýra a slaniny lze připravit skvělý mletý řízek.

Pavel ...

Škola vaření /09.11.17
Hrachová polévka s krutony

Hrachová polévka s krutony

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        ...

Škola vaření /02.01.16
Taštičky se zelím

Taštičky se zelím

Dobré jídlo přece stojí za trochu námahy.
Renek Koudelka, Prostějov
Škola vaření /26.01.10
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama