Reklama
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Fotogalerie:

Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Upečeno podle receptu

Moniky Kapalové z Rokytnice nad Jizerou

Ingredience

  • 100 g kuskusu
  • 180 ml kuřecího vývaru
  • 100 g sekaných mandlí
  • 1 větší cibule
  • 50 g másla
  • 100 g sušených meruněk
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • dle potřeby sůl a pepř
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vejce
  • 4 kuřecí prsa
  • 150 g anglické slaniny

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuskus vysypeme do větší mísy, zalijeme horkým kuřecím vývarem, lehce promícháme a přiklopíme. Několik minut necháme vstřebávat tekutinu. Plátky mandlí nasucho opražíme na pánvi. Cibuli nakrájíme najemno a doměkka osmahneme na másle. Meruňky nakrájíme na malé kousky, petrželku nasekáme. Cibuli, mandle, meruňky a petrželku zamícháme do kuskusu. Osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Do vychladlé směsi přimícháme vejce.

  2. krok2

    Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj. Prsa očistíme a podélně rozřízneme na větší pláty. Na slaninu položíme nasolené a opepřené kuřecí plátky tak, aby také přesahovaly přes formu. Připraveným kuskusem vyplníme formu a přikryjeme přesahujícím masem a slaninou. Pokud nemáme formu na srnčí hřbet, maso zavineme do rolády a převážeme provázkem. Pečeme 1 hodinu v troubě rozpálené na 190 °C.

Pošli recept! - Speciál - Maso (3.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí salátek

Krabí salátek

Je to pochoutka, kterou mám moc rád... Honzík Doležal, Třebíč
Škola vaření /18.02.12
Vločkové hrudky

Vločkové hrudky

Dávám přednost zdravému mlsání.
Karolína Durdová, Hodějovice
Škola vaření /22.03.10
„Lázeňské” telecí ragú

„Lázeňské” telecí ragú

Zeleninou ani vínem nikdy nešetřím.

Sylvie Nebřenská, Újezd u Brna

Škola vaření /03.04.17
Syrečky v pivním těstíčku

Syrečky v pivním těstíčku

Dělám je jen ve dnech, kdy maminka není doma, a důkladně větrám.
Tomáš ...
Škola vaření /10.07.12
Hrachová polévka s krutony

Hrachová polévka s krutony

Polévky jsme si doma oblíbili. Já je mám nejraději jako sytou večeři.

        ...

Škola vaření /02.01.16
Lázeňský knedlík s bylinkami

Lázeňský knedlík s bylinkami

Ideální k pečenému masu nebo do českých omáček.

Kateřina Nová, Havířov

Škola vaření /09.11.17
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama