Vanda Spurná, Chropyně
Ingredience
- 4 prsíčka
- dle chuti sůl a pepř
- 100 ml ovocného moštu
- 1 lžička sójové omáčky
- 50 g másla
- 500 g hrášku
- 100 g karotky
- 100 g žampionů
- 50 g másla
- 1 cibule
- 2 lžíce bílého vína
- špetka cukru
- 100 m smetany
- 1 žloutek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Prsíčka osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat v moštu se sójovou omáčkou. Pečeme na másle při 160 °C asi 40 minut. Často podléváme. Hotová prsa nakrájíme na plátky a z výpeku připravíme šťávu.
-
Karotku a houby nakrájíme. V kastrolu rozpustíme máslo a nakrájenou cibuli opečeme. Přidáme zeleninu, houby a vše osmahneme. Ochutíme, přidáme víno, sůl a cukr a dusíme asi 10 minut. Přidáme smetanu rozmíchanou se žloutkem a naposled lehce provaříme a zredukujeme.