Podle receptu
Lenky Bartošové z Poděbrad
Ingredience
- 1 kuřecí stehno
- sůl a celý pepř
- 100 g másla
- 1 svazek ředkviček
- 125 g lučiny
- 1 lžíce hořčice
- pažitka
- trocha soli a pepře
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí stehno omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s celým pepřem. Poté maso obereme a vychladíme.
-
Maso a máslo v pokojové teplotě rozmixujeme ponorným mixérem na jemné pyré. Ředkvičky nastrouháme na jemném struhadle.
-
Přidáme lučinu, nastrouhané ředkvičky, hořčici a nasekanou pažitku.
-
Promícháme a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
-
Podáváme se světlým i tmavým pečivem, které svrchu zdobíme plátky ředkviček a pažitkou.