Na jemné nudle je třeba mít ostrý nůž.
Květa Kroupová, Praha
Ingredience
- 2 kuřecí skelety
- trocha soli
- podle chuti podravka
- 1 pórek
- trocha natě z lahůdkové cibulky
- 130 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí kostry dáme na 30 minut vařit do osolené vody. Poté maso obereme do polévky. Přidáme podravku, nakrájený pórek a nať z cibulky.
-
Na vál dáme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce a promícháme. Přidáme lžíci vody a uhněteme tužší těsto, které rozválíme na tenkou placku. Necháme ji asi 10 minut zaschnout, obrátíme ji a nakrájíme na široké pruhy. Ty dáme na sebe a nakrájíme nudle. Část jich dáme do polévky a zbytek necháme doschnout napříště.