Reklama
Kuřecí paličky nadivoko
Fotogalerie:

Kuřecí paličky nadivoko

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Červená čočka je lépe stravitelná.

Nikola Šmídová, Poděbrady

Ingredience

  • 8 kuřecích paliček
  • trocha soli, pepře a koření na divočinu
  • 2 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 650 ml drůbežího vývaru
  • 80 ml červeného vína
  • 30 g + 1 lžíce másla
  • 1 zelená peprika
  • 250 g červené čočky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Paličky osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Dáme je do pekáčku a posypeme orestovanou cibulí a slaninou. Podlijeme 80 ml vývaru smíchaného s vínem a upečeme doměkka. Paličky několikrát obrátíme a přeléváme výpekem.

  2. 2. Před dopečením rozpustíme ve šťávě máslo. Na lžíci másla orestujeme druhou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, zalijeme zbylým vývarem a 10 minut dusíme. Pak vmícháme čočku a dusíme 12–15 minut. Osolíme a podáváme k paličkám.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky v sýrové omáčce

Karbanátky v sýrové omáčce

Jsou lahodné a jemné. Eva Haladová, Hodonín
Škola vaření /24.05.16
Sýrové rohlíčky

Sýrové rohlíčky

Pozor na to, aby se sýr na povrchu při pečení nespálil. 

Lenka Říhová, ...

Škola vaření /04.07.16
Se slaninou a bramborami

Se slaninou a bramborami

Slaninka by měla být po upečení pěkně křupavá, přeji dobrou chuť!

Dagmar ...

Škola vaření /14.11.16
Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha

Škola vaření /22.02.19
Krkonošský bramborový koláč

Krkonošský bramborový koláč

Vždy mne překvapí, kolik druhů makovců vůbec existuje. My máme ale nejraději ten ...

Škola vaření /12.11.17
Plněné knedlíky vařené v páře

Plněné knedlíky vařené v páře

Tenhle způsob přípravy se mi osvědčil, jinak už je ani nedělám. A se zelím prostě ...

Škola vaření /28.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu