Červená čočka je lépe stravitelná.
Nikola Šmídová, Poděbrady
Ingredience
- 8 kuřecích paliček
- trocha soli, pepře a koření na divočinu
- 2 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 650 ml drůbežího vývaru
- 80 ml červeného vína
- 30 g + 1 lžíce másla
- 1 zelená peprika
- 250 g červené čočky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Paličky osolíme, opepříme a posypeme kořením na divočinu. Dáme je do pekáčku a posypeme orestovanou cibulí a slaninou. Podlijeme 80 ml vývaru smíchaného s vínem a upečeme doměkka. Paličky několikrát obrátíme a přeléváme výpekem.
-
2. Před dopečením rozpustíme ve šťávě máslo. Na lžíci másla orestujeme druhou cibuli, přidáme nakrájenou papriku, zalijeme zbylým vývarem a 10 minut dusíme. Pak vmícháme čočku a dusíme 12–15 minut. Osolíme a podáváme k paličkám.