Reklama
Kuřecí nudličky v těstovinách
Fotogalerie:

Kuřecí nudličky v těstovinách

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Během naší dovolené jsem se naučil skvělé jídlo, které mám velmi rád a jehož příprava je poměrně dost snadná. Navíc se maminka může spolehnout, že i když se zdrží v práci, budeme mít teplou a chutnou večeři.
Václav Rob, 12 let, Brno

Ingredience

  • těstoviny
  • pažitka
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 plátky kuřecí prsa
  • sůl
  • 1 balení rajčátka cherry

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

65 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Maso z kuřecích prsíček omyjeme, osušíme a nakrájíme na prkénku na tenčí nudličky.
  2. krok2
    Maso zakápneme malým množstvím olivového oleje. Posypeme kořenící směsí, například Slánskou specialitou, a pořádně promícháme. Chvilku necháme odležet, nejlépe v chladničce.
  3. krok3
    Během této doby uvaříme dle návodu některý z drobnějších druhů těstovin, například mašličky nebo vřetena, která budeme potřebovat později. Pozor, aby se nám příliš nerozvařily. Měly by být připravené jak se říká „na skus“. Pak maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi tak, aby bylo sice měkké, ale současně i křupavé.
  4. Hotové těstoviny vložíme do mísy, ve které budeme pokrm podávat na stůl a na ně přidáme opečené kuřecí maso. Všechno promísíme. Cherry rajčátka pokrájíme na půlky a přisypeme k masu. Nakonec vše znovu promícháme, případně ještě dochutíme solí. Na závěr posypeme nasekanou čerstvou pažitkou a můžeme podávat.

Pošli recept! 4/2007 (14.3.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krachle

Krachle

Malé pohoštění za lidovou cenu Míša Richter, Hořelice
Škola vaření /05.01.09
Luštěninová polévka

Luštěninová polévka

Zdravá polévka, kterou mají všichni rádi.
Vítek Novák, Praha
Škola vaření /20.12.10
Rychlé kokořezy

Rychlé kokořezy

Opravdová delikatesa pro všechny labužníky.
Jana Dumková,
Hrádek nad Nisou
Škola vaření /13.01.09
Zapečené mleté maso se zeleninou

Zapečené mleté maso se zeleninou

Záleží jen na tobě, který sýr použiješ. Může to být eidam, jiný raději zvolí...

Škola vaření /02.09.16
Madlenčiny houstičky

Madlenčiny houstičky

Mamince v kuchyni ráda pomáhám.

Madlenka Ryjáčková, Jistebnice

Škola vaření /07.03.16
Placky se smetanovou směsí

Placky se smetanovou směsí

Výborné spojení pikantních hub a škvarků tě mile překvapí, nyní je právě ...

Škola vaření /07.08.16
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama