Reklama
Kuřecí kousky pod nivou
Fotogalerie:

Kuřecí kousky pod nivou

Tereza Hůlková
Tereza Hůlková
Nymburk

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

Tereza Hůlková, Nymburk

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 200 g sterilované houby
  • 200 g sterilovaný hrášek
  • 3 cibule
  • 10 brambory
  • podle chuti sůl, pepř, koření
  • 200g eidam
  • 200g niva
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si asi 10 větších brambor a nakrájíme na osminky. Brambory dáme do zapékací misky, polejeme dvěma lžícemi oleje, okořeníme (sůl, pepř, vegeta, červená paprika...) a promícháme, aby koření bylo na všech bramborech. Takto připravené je dáme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme nepřikryté asi 45 minut. Poté přiklopíme víkem a necháme ještě 15 minut dopéct.
  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa, osolíme a opepříme podle chuti. Nakrájíme 2 cibule na kolečka a společně podusíme cca 5-10min na pánvi. Část cibule si necháme stranou. Podle chuti můžeme při dušení přidat i trochu maggi a sojové omáčky - dodá to pokrmu lepší chuť (prsa společně s cibulí můžeme nechat den předem rozležet v lednici). Maso necháme na pánvi chvíli prochladnout. 
  3. Ve zbytku volného času si necháme okapat houby, hrášek a nastrouháme sýry. Připravíme menší zapékací misku. Na dno dáme zbylou cibuli, na ní poklademe houby, hrášek, podušenou kuřecí směs a všechno zasypeme sýrem.
  4. Masovou směs zapékáme asi 15 minut pod grilem, společně s bramborami, které už máme přiklopené víkem.
  5. Po 15 minutách vyndáme obě misky z trouby a podáváme. Jako přílohu můžeme použít zavařenou okurku nakrájenou na kostičky, čerstvou papriku nakrájenou také na kostičky a trochu barevného zelí. Jídlo má opravdu výbornou chuť. A věřím, že si všichni pochutnáte.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený květák s rajčaty

Zapečený květák s rajčaty

Lehký jako pírko Podle receptu Ivety Pavlicové z Břeclavi
Škola vaření /25.07.18
Harula

Harula

Dobrota z brambor je naše krajová specialita. Nemusí se smažit, proto je zdravější,...
Škola vaření /17.07.12
Hovězí jako zvěřina

Hovězí jako zvěřina

Okouzlí tě svou vynikající chutí.

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /09.10.16
Rychlé tvarohové vdolečky

Rychlé tvarohové vdolečky

Mně i mému bráškovi Honzíkovi chutnají.
Matěj Tomek, Drnovice
Škola vaření /23.12.11
Nadýchaná roláda s mandlemi

Nadýchaná roláda s mandlemi

Je lehká, ke kávě prostě báječná. Mimo jahodovou sezonu můžeš zkusit ...

Škola vaření /15.06.16
Pečené brambory

Pečené brambory

Neboj se a zkus vařit s námi!

Štěpánka (9 let) a Eliška (6 let) Koubovy, Škvorec

Škola vaření /16.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu