Reklama
Reklama
Kuřecí kousky pod nivou
Fotogalerie:

Kuřecí kousky pod nivou

Tereza Hůlková
Tereza Hůlková
Nymburk

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

Tereza Hůlková, Nymburk

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 200 g sterilované houby
  • 200 g sterilovaný hrášek
  • 3 cibule
  • 10 brambory
  • podle chuti sůl, pepř, koření
  • 200g eidam
  • 200g niva
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si asi 10 větších brambor a nakrájíme na osminky. Brambory dáme do zapékací misky, polejeme dvěma lžícemi oleje, okořeníme (sůl, pepř, vegeta, červená paprika...) a promícháme, aby koření bylo na všech bramborech. Takto připravené je dáme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme nepřikryté asi 45 minut. Poté přiklopíme víkem a necháme ještě 15 minut dopéct.
  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa, osolíme a opepříme podle chuti. Nakrájíme 2 cibule na kolečka a společně podusíme cca 5-10min na pánvi. Část cibule si necháme stranou. Podle chuti můžeme při dušení přidat i trochu maggi a sojové omáčky - dodá to pokrmu lepší chuť (prsa společně s cibulí můžeme nechat den předem rozležet v lednici). Maso necháme na pánvi chvíli prochladnout. 
  3. Ve zbytku volného času si necháme okapat houby, hrášek a nastrouháme sýry. Připravíme menší zapékací misku. Na dno dáme zbylou cibuli, na ní poklademe houby, hrášek, podušenou kuřecí směs a všechno zasypeme sýrem.
  4. Masovou směs zapékáme asi 15 minut pod grilem, společně s bramborami, které už máme přiklopené víkem.
  5. Po 15 minutách vyndáme obě misky z trouby a podáváme. Jako přílohu můžeme použít zavařenou okurku nakrájenou na kostičky, čerstvou papriku nakrájenou také na kostičky a trochu barevného zelí. Jídlo má opravdu výbornou chuť. A věřím, že si všichni pochutnáte.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Zase trochu jiný recept na perníčky. Božena Kolářová, Pouště
Škola vaření /12.03.17
Kuře pečené s paprikou

Kuře pečené s paprikou

Chtěl bych se stát kuchařem.

Petr Zalabjak, 15 let, Praha

Škola vaření /25.08.15
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
Masové bramboráky

Masové bramboráky

Sice jsou míň křupavé než klasické bramboráky, ale o to víc jsou šťavnaté.

...
Škola vaření /07.11.17
Pomazánka „Fialka“

Pomazánka „Fialka“

Je zajímavá svou výraznou barvou a chutí po uzeném sýru.
Zuzka Skoumalová, ...
Škola vaření /21.07.12
Ořechové rohlíčky III

Ořechové rohlíčky III

Maminka je peče nejlíp na světě. Snědla bych je na posezení.
Anička Kuptová, Brno
...
Škola vaření /12.11.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama