Reklama
Kuřecí kousky pod nivou
Fotogalerie:

Kuřecí kousky pod nivou

Tereza Hůlková
Tereza Hůlková
Nymburk

Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.

Tereza Hůlková, Nymburk

Ingredience

  • 500 g kuřecí prsa
  • 200 g sterilované houby
  • 200 g sterilovaný hrášek
  • 3 cibule
  • 10 brambory
  • podle chuti sůl, pepř, koření
  • 200g eidam
  • 200g niva
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupeme si asi 10 větších brambor a nakrájíme na osminky. Brambory dáme do zapékací misky, polejeme dvěma lžícemi oleje, okořeníme (sůl, pepř, vegeta, červená paprika...) a promícháme, aby koření bylo na všech bramborech. Takto připravené je dáme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme nepřikryté asi 45 minut. Poté přiklopíme víkem a necháme ještě 15 minut dopéct.
  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa, osolíme a opepříme podle chuti. Nakrájíme 2 cibule na kolečka a společně podusíme cca 5-10min na pánvi. Část cibule si necháme stranou. Podle chuti můžeme při dušení přidat i trochu maggi a sojové omáčky - dodá to pokrmu lepší chuť (prsa společně s cibulí můžeme nechat den předem rozležet v lednici). Maso necháme na pánvi chvíli prochladnout. 
  3. Ve zbytku volného času si necháme okapat houby, hrášek a nastrouháme sýry. Připravíme menší zapékací misku. Na dno dáme zbylou cibuli, na ní poklademe houby, hrášek, podušenou kuřecí směs a všechno zasypeme sýrem.
  4. Masovou směs zapékáme asi 15 minut pod grilem, společně s bramborami, které už máme přiklopené víkem.
  5. Po 15 minutách vyndáme obě misky z trouby a podáváme. Jako přílohu můžeme použít zavařenou okurku nakrájenou na kostičky, čerstvou papriku nakrájenou také na kostičky a trochu barevného zelí. Jídlo má opravdu výbornou chuť. A věřím, že si všichni pochutnáte.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí pizza

Domácí pizza

Upekl jsem ji úplně sám, naši koukali! Vítek Voleman, 11 let, Praha
Škola vaření /02.09.16
Štrúdl se špenátem

Štrúdl se špenátem

Špenát může být třeba i mražený.

Dagmar Hahnová, Praha 

Škola vaření /22.07.16
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Pastinákové donuty

Pastinákové donuty

Formu si zvol podle sebe, dají se udělat i muffiny.

Božena Kolářová, ...

Škola vaření /18.09.17
Listové měšce s překvapením

Listové měšce s překvapením

Lucie Šimůnková, Skřivany

Škola vaření /23.07.18
Štrúdl se zvířátky

Štrúdl se zvířátky

Vždycky moc ráda pomůžu mamince s tímto báječným štrúdlíkem. Baví mě hlavně ...
Škola vaření /20.12.10
 

Nejnovější

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice
Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
Ovocné špízy

Ovocné špízy

Pro milovníky exotiky

Podle receptu Evy Kunhoštkové z Berouna

Všehochuť /22.08.18
Špecle

Špecle

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /22.08.18
Vynikající pizza z grilu

Vynikající pizza z grilu

Vítek Kolář, Milevsko

Všehochuť /22.08.18
S jablky a šunkou

S jablky a šunkou

Nina Kuhková, Poděbrady

Všehochuť /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama