Jídlo není vůbec náročné. Zvládne ho opravdu každý a celá rodina si velmi pochutná.
Tereza Hůlková, Nymburk
Ingredience
- 500 g kuřecí prsa
- 200 g sterilované houby
- 200 g sterilovaný hrášek
- 3 cibule
- 10 brambory
- podle chuti sůl, pepř, koření
- 200g eidam
- 200g niva
- 2 lžíce olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupeme si asi 10 větších brambor a nakrájíme na osminky. Brambory dáme do zapékací misky, polejeme dvěma lžícemi oleje, okořeníme (sůl, pepř, vegeta, červená paprika...) a promícháme, aby koření bylo na všech bramborech. Takto připravené je dáme do trouby rozehřáté na 220 °C a pečeme nepřikryté asi 45 minut. Poté přiklopíme víkem a necháme ještě 15 minut dopéct.
-
Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa, osolíme a opepříme podle chuti. Nakrájíme 2 cibule na kolečka a společně podusíme cca 5-10min na pánvi. Část cibule si necháme stranou. Podle chuti můžeme při dušení přidat i trochu maggi a sojové omáčky - dodá to pokrmu lepší chuť (prsa společně s cibulí můžeme nechat den předem rozležet v lednici). Maso necháme na pánvi chvíli prochladnout.
-
Ve zbytku volného času si necháme okapat houby, hrášek a nastrouháme sýry. Připravíme menší zapékací misku. Na dno dáme zbylou cibuli, na ní poklademe houby, hrášek, podušenou kuřecí směs a všechno zasypeme sýrem.
-
Masovou směs zapékáme asi 15 minut pod grilem, společně s bramborami, které už máme přiklopené víkem.
-
Po 15 minutách vyndáme obě misky z trouby a podáváme. Jako přílohu můžeme použít zavařenou okurku nakrájenou na kostičky, čerstvou papriku nakrájenou také na kostičky a trochu barevného zelí. Jídlo má opravdu výbornou chuť. A věřím, že si všichni pochutnáte.