Reklama
Kuře z jedné pánve
Fotogalerie:

Kuře z jedné pánve

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Mileny Olivové z Rožnova pod Radhoštěm

Ingredience

  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • podle chuti sůl a pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g oravské slaniny
  • 3 šalotky
  • 250 g malých hnědých žampionů
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 1 lžíce nasekané petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na menší porce, osolíme ho, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Opečeme ho na oleji ze všech stran, pak ho vyjmeme a ponecháme stranou. Na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně pokrájenou šalotku a na polovinu nakrájené žampiony.

  3. Vše lehce poprášíme hladkou moukou a zalijeme drůbežím vývarem.

  4. Přidáme maso, zaklopíme a dusíme za občasného míchání asi 20 minut.

  5. Ke konci vmícháme hrášek a nadrobno nasekanou petrželku.

Pošli recept! - Speciál - Prázdninová kuchařka (11.7.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Používá se jako ostrá hořčice nebo do guláše. Lenka Jeřábková, Ochoz
Škola vaření /17.09.09
Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Zase trochu jiný recept na perníčky.


Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /12.03.17
Domácí noky s rajčaty  a parmazánem

Domácí noky s rajčaty a parmazánem

Další alternativou je přidat do rajčatové omáčky prolisované dva až tři ...

Škola vaření /07.11.16
Nivové pečivo

Nivové pečivo

Jarmila Rýdlová, Studénka

Škola vaření /20.04.18
Pomazánka „Fialka“

Pomazánka „Fialka“

Je zajímavá svou výraznou barvou a chutí po uzeném sýru.
Zuzka Skoumalová, ...
Škola vaření /21.07.12
Námořnické maso

Námořnické maso

Po této lahůdce se u nás vždy zapráší.

Alena Jirková, Veselí nad Lužnicí

Škola vaření /19.09.16
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama